Daniel Silver ontwerpt etnische minicollectie voor Acne

Deze herfst lanceert het Zweedse modemerk een capsulecollectie in samenwerking met de Londense beeldhouwer Daniel Silver.

Het idee voor deze samenwerking ontstond toen Acne Paper – het gelijknamige magazine van het merk – een Afrikaans geïnspireerde fotoshoot maakte in Silvers studio in Londen.

De capsulecollectie refereert sterk naar het werk van de beeldhouwer en zijn voorliefde voor rauwe, etnische stoffen en schakeringen. Geverfd leder, veel prints en heel wat “naïeve texturen” liggen aan de basis van de lijn.

Neo-klassieke stijl“Wat mij fascineert aan Daniel is zijn manier van werken. Net als wij, bij Acne, probeert hij te ontdekken wat hedendaags is. Daarom niet per se op een ‘moderne’ manier, maar eerder via een neo-klassieke stijl die een eigentijdse interpretatie is van het klassieke”, vertelt Jonny Johansson, hoofdontwerper bij Acne.

De capsulecollectie van Daniel Silver zal items bevatten voor mannen en vrouwen en ligt in de winkels vanaf oktober. Een kortfilm over deze bijzondere samenwerking verschijnt binnenkort op de website van Acne.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content