Crisisoutfit voor uw sollicitatie

Wie nu op zoek is naar een job, zoekt best een formele en traditionele outfit in de kleerkast

Dress for succes, maar met mate. Geen felgekleurde hemden, korte rokjes of extravagante décolletés meer voor een sollicitatiegesprek. Wie nu op zoek is naar een job, zoekt best een formele en traditionele outfit in de kleerkast. In crisistijden is het beter om op veilig te spelen en uzelf een betrouwbaar en sober imago te geven.

Formeel gekleed op een sollicitatiegesprek verschijnen, betekent volgens imagoconsulenten dat u echt om de job geeft. Mensen met een casual of felgekleurde outfit worden eerder gezien als vrijdenkend en niet bang voor risico’s. In economisch onzekere tijden zijn werkgevers vooral op zoek naar solide, betrouwbare types. Serieuze tijden vragen om serieuze outfits, zoals een wit hemd en zwart pak voor mannen bijvoorbeeld. De Britse winkelketen Debenhams zag de verkoop van witte hemden met 50% stijgen. Ook de bankiers uit het financiÔle deel van Londen matigen hun garderobe. Zij gingen dikwijls gekleed in kleurrijke hemden, maar nu zou deze extravagantie misplaatst overkomen.

Imagoconsulenten raden vrouwen een sobere jurk of rok aan, een hemdje met een kraag, zwarte of donkerblauwe schoenen met een hak en sobere make-up. Vrouwen vermijden beter ontblote lichaamsdelen. Décolletés , blote bovenbenen of blote armen zijn dus uit den boze. Een man houdt het best eenvoudig met een maatpak, een lichtgekleurd hemd, een sobere das met basismotief, zwarte sokken en zwarte schoenen. Fashionista’s moeten dus even op hun tanden bijten wanneer ze zich opmaken voor hun sollicitatiegesprek.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content