Creatief directeur Yvan Mispelaere verlaat Diane Von Furstenberg

Fransman Yvan Mispelaere, creatief directeur bij Diane Von Furstenberg sinds 2010 heeft het label verlaten. Hij zou deze beslissing al voor de SS13 show op de New Yorkse modeweek genomen hebben, zo schrijft de Telegraph.

De SS13 show van Diane Von Furstenberg in New York, die door onze redactrice ter plaatse bijzonder goed onthaald werd, is blijkbaar de laatste onder de hand van creatief directeur Yvan Mispelaere.

“Toen ik bij DVF begon te werken wilde ik echt de missie van het merk verderzetten en een design team van wereldniveau samenstellen. Ik ben er dan ook zeker van dat we dat bereikt hebben gedurende mijn tijd bij het label”, aldus Mispelaere in een persbericht. “Ik kan Diane niet genoeg bedanken dat ik met haar en haar ongelofelijk getalenteerde entourage heb mogen werken. De groep is nu klaar voor nog grotere succesverhalen, ikzelf kijk ook uit naar mijn volgende uitdaging.”

Wat die volgende uitdaging precies zal zijn is nog niet duidelijk. Het moment van zijn exit wordt door sommigen ook ‘niet toevallig genoemd’, drie weken nadat Joel Horowitz Tommy Hilfiger inruilde voor een plekje in de raad van bestuur van Diane Von Furstenberg. Volgens het label hebben die verschuivingen niets met elkaar te maken.

Mispelaere wordt overigens ook niet vervangen.Het ontwerpteam zal gewoon verderwerken onder de leiding van Von Furstenberg, oprichtster van het label en voorzitster van de raad van bestuur.

Von Furstenberg klinkt niet bitter bij het aankondigen van Mispelaere’s vertrek. “Ik ben dankbaar voor de bijdragen die Yvan aan DVF geleverd heeft en ik steun hem volledig bij de volgende stappen die hij zal ondernemen. Yvan was een enorme toegevoegde waarde en heeft een hoogst getalenteerd ontwerpteam samengesteld om onze groei in mode en accessoires te kunnen bestendigen”, aldus Von Furstenberg. “Ik ben erg trots op zijn verwezenlijkingen en ik kijk ernaar uit om samen met zijn sterke team de DVF stempel nog meer op de wereld te drukken.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content