Consuelo Castiglioni verlaat Marni

Consuelo Castiglioni na de Marni Spring/Summer 2012 show © REUTERS

Ontwerpster Consuelo Castiglioni heeft besloten Marni te verlaten. Dat zegt Women’s Wear Daily.

“Ik heb enkele hectische en spannende jaren achter de rug waarin ik een project creërde dat al mijn energie opslorpte, maar waar ik erg trots op ben. Ik wil mijn familie bedanken voor de steun om trouw te blijven aan mijn ideeën, waardoor ik een merk kon uitbouwen met een onmiskenbare identiteit. Nu is de tijd echter gekomen om mij te concentreren op mijn privéleven. Ik dank iedereen die geloofde in dit project en die mij met loyale toewijding heeft geholpen tijdens deze ongelofelijke reis.” Zo kondigde Castiglioni haar vertrek bij Marni aan.

De op de Zwitsers-Italiaanse grens opgegroeide Consuelo Castiglioni heeft nooit een mode-opleiding genoten, maar in 1994 besloot ze toch Marni op te starten. Dat bleek een slimme beslissing, want elke collectie werd steeds enthousiaster onthaald. Haar man Gianni Castiglioni is de CEO van marni en hun dochter Carolina runt de online shop.

Opvolger

Haar opvolger als creative director wordt Fransesco Risso, die al ervaring opbouwde bij Anna Molinari, Alessandro Dell’Acqua, Malo en de Prada Group. De eerste collectie die hij zal ontwerpen is die voor najaar 2017.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content