Cardin verkoopt uit

De Franse modegroep Pierre Cardin gaat 32 licenties verkopen aan Chinese bedrijven.

De Franse modegroep Pierre Cardin gaat 32 licenties verkopen aan twee Chinese bedrijven, Jiansheng Trading Company en Cardanro. Ze betalen daar 200 miljoen euro voor. De 87-jarige couturier bevestigde de deal, die nog moet worden afgerond, aan het Franse persbureau AFP. Het modehuis is erg geliefd in China en Japan, maar heeft in Frankrijk veel van zijn exclusiviteit verloren.

Cardin werkt al 45 jaar met een licentiesysteem, waarbij onafhankelijke producenten onder zijn naam producten op de markt mogen brengen. Hij heeft 900 licenties in 140 landen. Het gaat om een breed gamma van artikelen. De verkoop aan China betreft de pret-Ã -porter en accessoires. Cardin heeft een aparte band met China. In 1979 mocht hij als eerste westerling zijn collectie voor mannen en vrouwen showen in Peking en Shanghai. Het merk is er sindsdien een begrip.

Het Cardin-imperium is wereldwijd 6 miljard euro waard. Aan AFP verklaarde de couturier nog op termijn alles te willen verkopen wat hij in zijn bezit heeft. “Ik begin gewoon in China omdat hier kandidaat-kopers waren. Het is een kwestie van leeftijd”, klonk het.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content