C-mine Genk houdt in kader van upcycling week een designer stocksale

© Getty Images/iStockphoto

Fast fashion, kleding die op de schroothoop belandt, te veel kleding voor te kleine prijsjes: allemaal zaken die ons milieu toetakelen. Gelukkig zijn er ook alternatieven, zoals upcyclen. Van 16 tot en met 24 september moet je daarvoor in Genk zijn.

Van 16 tot en met 24 september organiseert C-mine in Genk de “C-mine upcycling week“, een week rond upcycling, recycling én design. Op het programma staan designers die afgedankte spullen een nieuwe identiteit aanmeten, ze exposeren en nadien veilen tijdens De Veiling der Dingen. Ook staat er een grote closet-en stocksale op de agenda, die wij zeker in de gaten zouden houden, en organiseert het cultureel centrum een repaircafé en workshops rond het thema upcycling.

De designer closet-en stocksale in de Compressorenhal op C-mine plaatst designermode letterlijk tussen de oude mijnmachines. Merken en ontwerpers die onder meer deelnemen aan de stocksale zijn Lore Van Keer, Rue Blanche en Karolien Verstraeten. Merken die alvast geregistreerd werden voor de closetsale zijn Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Prada, Isabel Marant, Acne, Vanessa Bruno, Humanoid, Maison Martin Margiela, MM6, Haider Ackermann, AF Vandevorst, Ellen Verbeek, F.Egidio , Chris Janssens, Essentiel, Chine, Calvin Klein, See by Chloe en Sessun. Er valt dus heel wat moois te rapen voor zachte prijzen. Designer- en merkkleding een tweede leven geven past helemaal binnen het verhaal van duurzaam omspringen met mode, een levensstijl die wij alleen maar kunnen toejuichen.

Ga voor, tijdens of na het shoppen ook zeker eens kijken in het atelier van ONBETAALBAAR, waar designers bezig zijn met het upcyclen van binnengebrachte materialen. Napraten kan in het Repaircafé, waar je meteen je nieuwe aanwist(en) wat kan laten bijstellen of andere favoriete items uit je kleerkast kunt laten herstellen.

Ontdek hier het Facebook-evenement en ontdek op de website van C-mine welke activiteiten worden georganiseerd rond ‘upcycling week’.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content