Brusselse metro viert 40ste verjaardag met kunstfestival ‘Wunderground’

© Wunderground

Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de metro, organiseert de MIVB van vrijdag 16 t.e.m. 25 september ‘Wunderground‘, het eerste ondergronds Belgisch kunstenfestival.

In de Brusselse underground zullen 19 Belgische en Europese artiesten hun creativiteit de vrije loop laten. Het wordt een reis door de grootste ondergrondse kunstgalerij van Brussel waarbij liefhebbers kunst in verschillende vormen en maten kunnen beleven. Het parcours omvat een mix van hedendaagse street art, illustratie en graffiti tot dansopvoeringen.

Op 20 september is het exact 40 jaar geleden dat de eerste metro zich een weg baande door de ondergrondse aders van de hoofdstad. Dit betekende een ware revolutie voor het openbaar vervoer in Brussel. In 40 jaar tijd veranderde de metro grondig. Vandaag telt ze 4 lijnen, met samen 59 stations en een lengte van 39,9 kilometer. Het voorbije jaar verzorgde de metro 135 miljoen ritten.

De kat is het hoofdonderwerp van de kunst van Marlies DC. Ze tracht hiermee op een humoristische manier banale afbeeldingen tot kunstwerken te transformeren. Haar werk zal te zien zijn aan Louiza.
De kat is het hoofdonderwerp van de kunst van Marlies DC. Ze tracht hiermee op een humoristische manier banale afbeeldingen tot kunstwerken te transformeren. Haar werk zal te zien zijn aan Louiza. © Marlies DC

Het kunstfestival kreeg vorm dankzij onafhankelijk curator en critica Charlotte Van Buylaere. Charlotte heeft tal van internationale tentoonstellingen gecureerd en werkte onder meer voor de Bucharest Biënnale en S.M.A.K. Samen met haar werd de selectie van de deelnemende kunstenaars gemaakt.

‘Wunderground’ is een van de talrijke initiatieven die het imago van de stad Brussel terug op willen krikken. Het doel is om de troeven van Brussel in al haar facetten aan de buitenwereld te tonen en de aantrekkelijkheid van Brussel op een creatieve manier bij bezoekers in de verf te zetten, aldus Van Buylaere.

Negentien stations – van Rogier en Munthof tot het Centraal Station en Louiza – vormen het decor voor tal van artistieke evenementen. Ontdek alle locaties en artiesten ophttp://wunderground.mivb.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content