‘Britten zijn toonaangevend in mannenmode’

Uit een studie is gebleken dat Britse ontwerpers de toon zetten voor de rest van de wereld wat betreft mannenmode.

Uit een studie, uitgevoerd door het Victoria and Albert Museum, is gebleken dat alle grote trends in mannenmode oorspronkelijk komen uit het Britse straatbeeld. Denken we maar aan bondage broeken, ronde hoeden en brogues.

“De studie biedt een fascinerend beeld van de geschiedenis en het erfgoed van de Britse mannenmode”, zegt Dylan Jones, journalist bij GQ magazine tegen de Britse Vogue.

Andere iconische trends die gestart zijn in Groot-Brittannië zijn onder meer de dandylook, het bloemenshirt en das, de lange jas, het mannenpak uit drie stukken, de trenchcoat, tweed en tartan en wellington laarzen.

De studie bekijkt de geschiedenis van de mannenmode vanaf 1528 tot de dag van vandaag en zal vergezeld worden van een kaart van Londen waar het erfgoed van de mannenmode wordt op aangeduid. De kaart ‘London Collections: Men’ zal vanaf 18 juni beschikbaar zijn.

“Al meer dan 300 jaar is de Britse mannenmode een bron van stijl en innovatie”, zegt Keren Protheroe, de auteur van de studie. “De invloed van onze Britse ontwerpers is vandaag de dag overal terug te vinden: in het straatbeeld, op de catwalk en bij modebewuste mannen over heel de wereld.” (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content