Brits lingeriemerk biedt excuses aan voor Isis-collectie

© Facebook

De Britse keten Ann Summers heeft haar excuses aangeboden omdat het een collectie heeft uitgebracht onder de naam ‘Isis’. Dat schrijft de Daily Mail.

De Britse keten Ann Summers heeft haar excuses aangeboden omdat het een collectie heeft uitgebracht onder de naam ‘Isis’. Dat schrijft de Daily Mail.

Klanten van het label hadden vrijwel meteen kritiek op de naam van de nieuwe collectie door de analogie met een veelgebruikte Westerse vertaling van de jihadistische terreurbeweging Islamitische Staat (IS, tot voor kort ISIS). Heel wat mensen konden dit niet verdragen en hebben hun ongenoegen geuit bij de keten.

Ann Summers is vooral bekend om haar erotische lingerie. Zo bestaat de Isis-collectie onder meer uit kanten bh’s in zwart en wit, strings en jarretels. De Britse keten zegt dat ze uiteraard niet willen geassocieerd worden met de gewelddadige beweging uit Irak en Syrië. Toch benadruk een woordvoerder van het label dat de naam van de collectie al een hele poos geleden gekozen is. “We erkennen dat het moment van de lancering slecht gekozen is. Maar uiteraard steunen of tolereren wij in geen enkel geval terrorisme en geweld.”

De woordvoerder geeft ook nog een extra woordje uitleg over de naamkeuze van de collectie. Er wordt verwezen naar de Egyptische godin van de vruchtbaarheid. Voorlopig heeft het merk dan ook geen plannen om de verkoop van de Isis-collectie stop te zetten. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content