Breuk tussen Cacharel en Eley Kishimoto

Cacharel heeft zijn samenwerking met ontwerpersduo Eley-Kishimoto beÔindigd.

Na amper een jaar heeft het Franse modelabel Cacharel zijn samenwerking met het Britse ontwerperskoppel Mark Eley en Wakako Kishimoto beÔindigd.

De twee waren in november 2007 aangetrokken om Suzanne Clements en Inacio Ribeiro te vervangen, die gedurende zeven jaar het merk creatief hadden aangestuurd. Het Cacharel-debuut van Eley Kishimoto -voor de herfst van 2008- oogstte gemengde reacties. Hun tweede collectie -voor de zomer van 2009- was meteen ook hun laatste.

Het Franse modehuis laat weten dat ze “in goede verstandhouding” de samenwerking beÔindigt en dat de split te wijten is aan een “verschil in creatieve visie”. Eley bevestigde het meningsverschil en zei aan modesite Woman’s Wear Daily dat er ook onenigheid was over de te volgen commerciÔle lijn in deze moeilijke economische omstandigheden. “Het is jammer want we hadden Cacharel in het bloed en het zou fijn geweest zijn als we meerdere seizoenen de kans hadden gekregen om onze visie uit te drukken”, voegde hij er aan toe.

Cacharel heeft het de jongste jaren erg moeilijk. Stichter Jean Bousquet wil het label een nieuw elan geven, maar slaagt er niet echt in een goeie marketingstrategie voor zijn producten uit te tekenen.

Het Britse ontwerpersduo gaat na de breuk verder met zijn eigen lijn Eley-Kishimoto.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content