Bloemen als eyecatcher tijdens show van Maison Martin Margiela

Wanneer je verwelkomt wordt door mensen in een lange witte doktersjas, dan weet je dat je bent aangekomen bij de show van Maison Martin Margiela. De nieuwe collectie is fris en het DNA van het label zit erin vervat, maar toch missen we echte vernieuwing.

Wanneer je verwelkomt wordt door mensen in een lange witte doktersjas, dan weet je dat je bent aangekomen bij de show van Maison Martin Margiela. De nieuwe collectie is fris en het DNA van het label zit erin vervat, maar toch missen we echte vernieuwing. Of misschien zijn we toch wat streng. Uiteindelijk lag de nieuwe collectie van het modelabel in de lijn van wat we gewend zijn van Maison Martin Margiela. Toch verkent het label ook nieuwe paden, zo introduceert het voor volgende zomer de bloemenprint. De asymmetrische rokken, geknoopte vesten en boeiend schoeisel blijven deel uitmaken van de collectie, maar de bloemenprint was toch vernieuwend te noemen. Jassen met bloemenprint, een Oosterse bloemenjurk of een bloemenrok, het zal allemaal in de nieuwe collectie van Maison Martin Margiela.

Maar ook het Oosten sluipt binnen in de ontwerpkamer van Margiela, zo zagen we duidelijk Aziatische invloed in sommige stukken. Daarnaast ook heel wat nudekleurige kledij, diegene waar Kim Kardashian zo gek op is, zoals bijvoorbeeld een nudekleurige bodysuit gecombineerd met een blauwe broek met fijn wit streepje.

Wél heel erg leuk waren de handtassen uit de lente/zomercollectie 2015. Zo is de tas opgevat als een grote sleutelhanger, die je aan een grote zilverkleurige ring moet vastnemen. Het zijn net die vindingrijke vernieuwingen waar we bij Maison Martin Margiela zo dol op zijn. Die handtas krijgt ongetwijfeld nog navolging.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content