Antonio Berardi

Antonio Berardi (° 1968, Grantham, GB) is de zoon van Siciliaanse immigranten die in de fifties in Groot-Brittannië arriveerden. Zijn vader was een ijsjesmaker die zijn zoontje graag mooi kleedde. Toen hij zes was, kreeg Antonio al zijn eerste pak van de Londense Savile Row. Op zijn negende wist hij dat hij modeontwerper wilde worden.


Hij trok naar Londen om er te studeren aan het St. Martin’s College, werkte tussendoor als assistent van John Galliano, maar stopte daar in 1993 mee om zijn studies te voltooien. In 1994 bleek zijn eindwerk zo interessant dat het de aandacht trok van kopers als bijvoorbeeld Liberty in Londen.


Berardi is een van de sleutelfiguren in de hedendaagse modewereld. Zijn ontwerpen zijn conceptueel én romantisch. Toen vlak voor de eeuwwisseling iedereen nog sober en minimalistisch gekleed door het leven ging, swingden de uitbundige zigeunerinnenjurken van Antonio Berardi in Milaan de pan uit. Hij was zijn tijd ver vooruit. Ietsje té ver, wat voor een jong ontwerper die zijn eigen boontjes moet doppen, niet lonend is.


Voor zijn shows verhuisde hij van de Londense naar de Parijse , de Milanese en vervolgens weer naar de Parijse catwalks. “Milaan is zo commercieel geworden, naast de modeshows zijn er een hoop showroom presentaties, persconferenties en lunches: almaar moeilijker voor een kleine ontwerper”, zegt Berardi. “In Parijs draait het alleen om talent en de shows.”


Berardi werd in 2006 gesponsord door Wirlpool. Swarovski geeft hem de kristallen en de steentjes voor op zijn ontwerpen. Berardi is eigenaar van zijn eigen, overigens snel groeiend, merk; dat zie je tegenwoordig niet meer zo vaak. (GT)

www.antonioberardi.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content