Als schoenen kunst worden

De fans van Louboutins roodgezoolde, beenbrekende schoenen weten dat deze niet zomaar dienst doen als voetbeschermers tegen scherpe voorwerpen. Zijn creaties – die kunnen oplopen tot meer dan 2000 euro – worden door sommigen beschouwd als kleine kunstwerkjes.

Om deze opvatting kracht bij te zetten liet de Parijse schoenenontwerper zijn herfst/wintercollectie dan ook vereeuwigen in de wereldbekende schilderijen van verschillende historische kunstschilders. En dan bedoelen we niet figurerend tegen een achtergelegen muur of piepend vanonder het kleed van een vrome hofdame, maar wel als centrale eyecatcher in elk van de schilderijen.

Zo krijgt de moeder van de Amerikaanse kunstschilder James Whistler in het portret ‘Grey and Black: The Artist’s Mother’ in plaats van een zakdoek het ‘Tootsie’ enkellaarsje van 2.138 euro in de hand gedrukt. In een ander schilderij van de Renaissance artiest Francois Clouet rusten op de schoot van Elizabeth van Oostenrijk de ‘Catalina’ enveloptas (897 euro) en de ‘Pigalilli’ platformschoenen met gouden hak (2590 euro).

Vincent Fobeletsfotograaf: Peter Lipmann

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content