Alexa Chung lanceert eigen kledinglijn

Alexa Chung © Reuters

De bekende Britse muze en it-girl doet eindelijk wat de hele wereld van haar verwacht: een eigen kledinglijn starten. Haar label zal -evenmin verrassend- alexachung heten, zo schrijft Fashionista.com.

Dat de Britse Alexa Chung een stijlicoon is hoeven we niet meer te schrijven – en daar hebben heel wat merken in het verleden al gretig de vruchten van geplukt. Zo waren er haar ontzettend populaire samenwerkingen met Madewell, AG, Superga en beautymerk Eyeko. Daarnaast fungeerde ze regelmatig als muze voor luxelabels als Chanel en Longchamp en -niet te vergeten- is ze de motor achter één van de meest gegeerde it-bags ter wereld: de ‘Alexa’ van Mulberry.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Chung nu zelf het laken naar zich toe trekt en een eigen lijn op de markt brengt. Alexachung zal in mei 2017 onthuld worden, maar het bijhorende persbericht verklapt dat de eerste lading een reeks ready-to-wear kleding voor vrouwen zal bevatten, evenals schoenen en juwelen. Chung heeft ook al enkele internationale verkooppunten vastgelegd voor haar collectie, waaronder Selfridges, Galeries Lafayette, Matches Fashion, MyTheresa and Ssense.

Alexa Chung gaat dit avontuur niet alleen aan: haar designteam zal geleid worden door Edwin Bodson, die eerder al in dienst was bij Haider Ackermann en Ann Demeulemeester. “Ik heb het geluk dat ik een fantastisch team achter me heb staan, vol mensen uit verschillende hoeken van de mode-industrie”, laat Chung weten in een persbericht. “We hopen dat we draagbare, coole kleding kunnen voortbrengen waarin je makkelijk kan leven en liefhebben, kleding die de grenzen tussen een “mannelijke” en “vrouwelijke” kledingstijl aftast – iets wat ik zelf altijd belangrijk heb gevonden in mijn eigen stijl.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content