Adidas opent eerste Stella McCartney winkel

© Reuters

De winkel zal onder andere de Stella Gold collectie verkopen.

McCartney heeft zelf onlangs nog maar een nieuwe winkel gelanceerd in Londen, maar dat weerhoudt Adidas er niet van om naast de deur een Adidas by Stella McCartney conceptstore te openen.

De conceptstore zal bestaan uit twee verdiepingen die gevuld zijn met de Adidas by Stella McCartney collectie en de Stella Gold collectie die stukken bevat uit de lifestyle collectie ontworpen naar aanleiding van de Olympische Spelen. Verder zal er ook een replica collectie te koop zijn van de outfits die McCartney ontworpen heeft voor de Britse teams op de Olympische spelen.

“Deze winkel viert wat wij de afgelopen acht jaar samen met Adidas hebben opgebouwd en hopelijk wordt het dé bestemming voor vrouwen op het gebied van stijlvolle sportkleding,” zegt McCartney in Women’s Wear Daily. “Het is zeer zeker een onderdeel van de Stella McCartney wereld zoals die in de onlangs geopende winkel aan Brompton Cross tot uiting komt en wat de diversiteit van het merk betreft spant het de kroon.”

De samenwerking tussen McCartney en Adidas begon in 2004 en in 2010 werd zij benoemd tot creatief directeur van het officiële Olympische uniform van de Adidas Team GB.

“Ons doel was een groots en uniek winkelconcept te creëren dat het Adidas by Stella McCartney merk als hoogwaardige sportcollectie positioneert,” zegt Nick Craggs, marketingmanager voor Adidas UK. Deze winkel wordt wereldwijd het nieuwe model voor de presentatie van het Adidas by Stella McCartney merk.” (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content