Achter de schermen bij Ann Demeulemeester

© LVR

De Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester koos voor een unieke locatie: een oud bankgebouw aan de Place Vendôme. Om de backstage te bereiken dalen we een prachtige trap af en zo komen we in de ‘catacomben’ van het gebouw waar de modellen worden klaargestoomd voor de show. Rudi Cremers, de key-artist van M.A.C. die deze look heeft ontwikkeld, geeft een woordje uitleg bij de gekozen make-up en look.

“Het moet lijken alsof de modellen uren in de koude hebben gestaan, alsof ze net van buiten komen”, zegt Rudi Cremers. De make-up op het gezicht is niet perfect, als resultaat van de ‘koude’. Cremers koos ervoor om dit keer geen foundation te gebruiken voor het gezicht, wel concealer en corrector. “Het gezicht, en eigenlijk de totale look, is erg natuurlijk”, zegt Cremers. Op de wangen wordt een beetje roze aangebracht om het effect van de koude nog te versterken. Maar de aandacht gaat vooral naar de ogen en de wenkbrauwen. Voor de ogen werd geen mascara gebruikt, want de wimpers van de modellen zijn volgens Rudi Cremers op zich al mooi genoeg, maar werden er kleine streepjes, en geen volle lijn, getrokken net boven het oog. In de hoekjes van het oog werd een beetje zwart aangebracht om de ogen te versterken. Onderaan het oog wordt poeder aangebracht in de kleuren camel en grijs. Erg opvallend aan de look zijn de wenkbrauwen, die donker zijn van kleur. “Ik ben een grote fan van wenkbrauwen”, zegt Rudi Cremers.

“Het hele idee achter deze look is een soort van minimalisme. Maar daarnaast willen we hier ook mee aantonen dat je je huid in de winter extra moet verzorgen omdat de koude sporen kan nalaten”, aldus Cremers.

“Het is een typische Ann Demeulemeester-look,” vult Elke Willemen, Senior Make-Up Artist bij M.A.C aan. “Wat meteen opvalt zijn de wenkbrauwen. Erg aanwezige wenkbrauwen staan voor een krachtige en zelfzekere vrouw. Om deze krachtige wenkbrauwen te bekomen kam je de haartjes naar boven, gebruik je een beetje donkere oogschaduw en fix zodat het allemaal op z’n plaats blijft zitten”, zegt Elke. “Daarnaast zorgt een klein beetje mascara voor diepte in de wenkbrauwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content