Acht modeontwerpers krijgen moederlijk advies

Van algemene levenswijsheden tot specifieke carrièretips.

Om nog een beetje in de sfeer van moederdag te blijven, geven we een overzicht van de moederlijke adviezen die acht modeontwerpers ooit meekregen. “In heel je leven moet je maar één beslissing nemen: je kan ofwel gelukkig ofwel ongelukkig zijn”. De Amerikaanse modeontwerper Tom Ford kreeg dat advies ooit mee van zijn moeder. Het valt niet te ontkennen, van onze moeders kunnen we nog veel leren. En verzet jezelf er niet tegen want moederlief weet het altijd beter. Dat beseffen enkele van de grootste modeontwerpers maar al te goed. Ze dragen het advies van hun respectievelijke moeders dan ook hoog in het vaandel.

Algemene levenswijsheden en carrièretips

“Angst is geen optie”, leerde Diane von Furstenberg van haar mama. Het advies legde haar geen windeieren. Vandaag bezit de ijzersterke dame een succesvol mode-imperium. Tommy Hilfiger leerde dan weer dat hij de mensen moest behandelen zoals zij zelf behandeld zou willen worden. Leeftijd, ras of financiële status spelen daarbij geen rol. De moeder van Karl Lagerfeld is wat oppervlakkiger in haar moederlijke raad: “Ga naar bed zoals je eruit zou zien wanneer er een date voor de deur staat”.

Geven sommige moeders hun getalenteerde zonen nog algemene levenswijsheden mee, dan bevelen anderen simpelweg hoe ze het best hun modecarrière kunnen uitbouwen. Zo meent de moeder van de Amerikaanse modeontwerper Michael Kors dat hij het best simpel en comfortabel kan houden. “Blijf consequent”, voegt ze er nog aan toe. Daar lijkt de moeder van de Italiaanse designer Valentino het niet mee eens te zijn: “Probeer mooie dingen te maken, want mensen verwachten mooie dingen van jou“.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content