A.P.C. en Nike creëren stijlvolle sneakercollectie

Het Franse modelabel A.P.C en het Amerikaanse Nike brengen een unisex-collectie sneakers uit.

Het Franse modemerk A.P.C. werkte samen met het Amerikaanse Nike een stijlvolle collectie unisex-sneakers uit. A.P.C. ging aan de slag met twee klassiekers van Nike: de Dunk en Air Max. Het resultaat is een klassiekere collectie sneakers in de kleuren ecru, navy en bruin. Eind augustus zijn de schoenen wereldwijd verkrijgbaar in de winkels van A.P.C.
De ontwerpers van A.P.C. lieten hun creativiteit los op twee klassieke sneakermodellen van Nike: de Dunk en Air Max. Dit resulteerde in een kleine – limited edition – collectie van klassieke, stijlvolle sneakers die ook gedragen kunnen worden bij meer elegante en minder sportieve kleding. De hoofdkleuren zijn bruin, ecru, navy en donkerblauw. Daarnaast heeft A.P.C. er ook voor gekozen om het logo minder te laten opvallen op de schoen.

Jean Touitou, die aan het hoofd staat van A.P.C., licht de collectie toe aan de website Woman’s Wear Daily. “De sneakers ogen erg klassiek en de kleuren zijn niet schreeuwerig”, zegt Touitou aan WWD. “We willen mensen de kans geven om de sneaker te dragen met een trenchcoat of andere meer klassieke kleding.”

Samenwerking tussen A.P.C. en Nike Ook over de samenwerking met Nike is Jean Touitou erg positief. “We hebben zelf niet de kennis om sneakers te vervaardigen, maar Nike heeft die kennis wél.” In de toekomst zou de samenwerking tussen A.P.C. en Nike zich nog verder kunnen uitbreiden. Er is namelijk sprake van een collectie golf-, ski-en sportkleding. Het is niet de eerste keer dat beide bedrijven de handen in elkaar slaan. In het verleden brachten ze al enkele unieke collecties op de markt.

Vanaf 30 augustus is de sneaker-collectie van A.P.C. en Nike wereldwijd verkrijgbaar in alle winkels van A.P.C. Prijzen voor een paar sneakers schommelen tussen de 110 en 150 dollar. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content