3 x knipoog naar vintage op de horlogemarkt

Enkele nieuwe merken op de Belgische horlogemarkt zoeken inspiratie in het verleden – en Aziatisch vernuft.

3 x knipoog naar vintage op de horlogemarkt

1. Henry London

Twee Britse ontwerpers zochten in de Londense wijk Notting Hill naar inspiratie toen ze op een oud Zwitsers uurwerk met op de achterkant de inscriptie ‘Henry, August 1965’ botsten.

Het duo bedacht rond de anonieme man een hele leefwereld en verdeelt zijn horlogemerk Henry London nu in meer dan zestig landen.

De wijzerplaten, bolle horlogeglazen en naar metrostations vernoemde collecties ademen het Londen in de swinging sixties. Japanse kwartstechnologie, modieuze kleuren en persoonlijke gravures zorgen voor de eigentijdse noot.

henry-london.com


2. Triwa

3 x knipoog naar vintage op de horlogemarkt

Het Scandinavische Triwa – kort voor ‘Transform the industry of watches‘ – werd opgericht in 2007, maar is niet vies van een stukje geschiedenis.

Zo werkt de designstudio in Stockholm samen met messinggieterij Skultuna, opgericht in 1607 door koning Karl IX en nu een van ’s werelds oudste bedrijven.

Het resultaat is een limited edition met een koperen omhulsel en een Japans automatisch mechanisme, zichtbaar dankzij de transparante kastbodem.

triwa.com


3. William L. 1985

3 x knipoog naar vintage op de horlogemarkt

De Franse dertiger Guillaume Laidet werkte zes jaar bij prestigieuze Zwitserse horlogemakers en richtte een jaar geleden via crowdfunding William L. 1985 op.

De elegante modellen zijn geïnspireerd op een chronograaf uit de jaren vijftig, een erfenis van de broer van Laidets overgrootvader. Ze worden in Parijs ontworpen en vervaardigd in het Chinese Shenzhen.

williaml1985.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content