10 tips die het badkledingshoppen minder vreselijk maken
Jong of oud, dun of dik; wij kunnen ons werkelijk niemand voorstellen die graag badkleding gaat shoppen. Tien tips om het gebeuren wat minder onaangenaam te maken.
De zomer komt weer om de deur piepen, uw reisje naar Toscane is misschien al geboekt en u weet dat u zich binnenkort moet smijten in de vijfde cirkel van de hel die retailers graag “de afdeling zwemkledij” noemen. Huffington Post verzamelde voor u negen tips om het hele gebeuren minder afschuwelijk te maken en wij voegden er met plezier nog een tiende aan toe. Good luck!
1. Zorg dat u er verzorgd uitziet voor het geval u te maken krijgt met een verkoopster die graag haar hoofd eens tussen de gordijntjes steekt. Scheer uw benen, bikinilijn en oksels als u dat nodig vindt en geef uw teennagels een fris kleurtje. Zorg dat u op niets kan sakkeren behalve het model van het zwempak dat u past.
2. De lichten in de meeste winkels zijn nogal fel, waardoor uw fris sneeuwwitjesblank er al snel uit kan komen te zien als asgrauw. Als u zich hier steeds aan stoort neemt u best de koe bij de hoorns en smeert u wat zelfbruiner. Let wel dat u het goedje voldoende laat intrekken of u zal dat sneeuwwitte badpak alsnog moeten kopen – de juiste maat of niet!
3. Kies het juiste zwembak voor uw lichaamstype. Als u zich schaamt over uw buikje; kwel uzelf dan niet met laag uitgesneden bikinibroekjes maar ga voor een formfitting badpak. Dames met grote borsten opteren best voor voldoende steun terwijl kleine borsten dan weer baat hebben bij ruches of hevige prints op het bovenstuk. Weet dat die uitgesneden badpakken enkel mooi zijn als u geen grammetje vet bezit en dat de retro bikini (weer helemaal terug!) flatterend is voor zowat ieder figuur.
4. Laat u niet afleiden door maten. Het kan best zijn dat u zichzelf moeiteloos in een jurkje maat 38 hult, maar dat u uw badpak in de maatjes 40 of 42 moet zoeken. Dit is perfect normaal, naargelang de snit, de rekbaarheid van het materiaal of het merk. Staar u niet blind op nummers.
5. Zorg ervoor dat uw zwempak mooi aansluit. Spring eens op en neer, doe wat squats of bekijk uw bips langs achter wanneer u wandelt. Geen flabberende stukjes stof of onverwachte kijkgaten? Geen uitpuilende stukken vlees of zwieberende lichaamsdelen? Geen bandjes die rood striemen in uw nek, schouders of heupen en geen afzakkend broekje? Meenemen!
6. Ja, de grote ketens hebben heel erg veel leuke prints en modelletjes (en vaak ook betere prijzen) maar als u zich niet op uw gemak voelt dan loopt u best even een lingerie- of zwempakkenboetiek binnen. Zij bieden gespecialiseerde hulp op gebied van snit en kleur en hun producten zijn vaak ook van een iets betere kwaliteit zodat u “steviger” in uw badpak zit of uw gehaakte bikinietje niet na de eerste waterglijbaan gaat rafelen.
7. Vergelijk uzelf niet met de modellen die de swimwear presenteren op posters doorheen de winkel: zij (de foto’s en/of de modellen zelf) zijn vaak bewerkt en zouden met die verhoudingen amper een bad van 15m lengte over kunnen crawlen.
8. Neem een vriendin of uw moeder (niet uw partner!) mee naar de fitting. Zij zullen u eerlijk hun mening geven.
9. Shop op een moment waarop u uzelf fantastisch voelt: na een goede dag op het werk, een stevig potje ochtendseks of een uitgebreide sessie in de fitnessclub. U zal meteen minder streng zijn voor uzelf (maar ook daarom is uw moeder erbij).
10. Koop een bijpassende tuniek of sarong. U mag zich op het moment zelf misschien geweldig voelen in uw laag uitgesneden zwempak, maar na een derde rondje aan het hotelbuffet bent u iets zelfbewuster. Een elegante en modieuze oplossing om uzelf toch een beetje te bedekken als u van uw ligstoel naar de branding kuiert is dan mooi meegenomen. (KS)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier