De Italiaanse modeontwerper en oprichter van het gelijknamige label Ottavio Missoni is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de woordvoerder van de familie bekendgemaakt.

Ottavio Missoni richtte het Missoni-imperium op samen met zijn vrouw in 1953. Vandaag wordt het label gerund door zijn drie kinderen en kleinkinderen. Missoni werd in zijn carrière vooral bekend door zijn zig-zagpatroon en was een van de eerste ontwerpers die modellen zonder bh de catwalk opstuurde. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door zig-zag, strepen en combinaties van verschillende kleuren. Deze stempel draag het merk vandaag nog steeds.

Vermiste zoon

De zoon van Ottavio Missoni, Vittorio Missoni, en zijn vrouw zijn sinds januari vermist. De marketingdirecteur van het modehuis en zijn echtgenote vlogen met een vliegtuigje boven Venezuela, maar het toestel verdween van de radar. De familie is nog steeds naar hen op zoek. (LVR)

De Italiaanse modeontwerper en oprichter van het gelijknamige label Ottavio Missoni is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de woordvoerder van de familie bekendgemaakt. Ottavio Missoni richtte het Missoni-imperium op samen met zijn vrouw in 1953. Vandaag wordt het label gerund door zijn drie kinderen en kleinkinderen. Missoni werd in zijn carrière vooral bekend door zijn zig-zagpatroon en was een van de eerste ontwerpers die modellen zonder bh de catwalk opstuurde. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door zig-zag, strepen en combinaties van verschillende kleuren. Deze stempel draag het merk vandaag nog steeds.Vermiste zoon De zoon van Ottavio Missoni, Vittorio Missoni, en zijn vrouw zijn sinds januari vermist. De marketingdirecteur van het modehuis en zijn echtgenote vlogen met een vliegtuigje boven Venezuela, maar het toestel verdween van de radar. De familie is nog steeds naar hen op zoek. (LVR)