"Ik had mijn maandstonden en gebruikte tampons. Ik deed wat ik elke maand deed en voelde me plots heel erg ziek. Ik had het zo warm. Ik wou gewoon geen kleren rond mij en naar bed. De rest kon me gestolen worden. Dus trok ik alles uit en kroop mijn bed in, en dat is het laatste dat ik mij herinner."

Lauren Wasser was 24 toen ze op een dag het ziekenhuis binnenkwam met het zeldzame toxischeshocksyndroom (TSS) door het gebruik van tampons. Daar raakte haar been geïnfecteerd en hadden de dokters geen andere keuze dan het te amputeren.

Nike
© Nike

Een slag in het gezicht van Wasser, die hoopte haar beginnende carrière als model uit te kunnen bouwen. Een hardnekkige vriendin bleef echter aandringen en plaatste Wasser voor haar camera. Dankzij die shoot herwon Wasser haar zelfvertrouwen en eind vorig jaar werd ze dan het gezicht van een campagne voor Nike.

Toch is er nog lang geen 'eind goed, al goed' te melden, want de modellencarrière van Wasser is nog maar net begonnen. Zo liep de vrouw deze week mee in de show van Chromat tijdens de New York Fashion Week. Ontwerpster Becca McCharen noemde haar daar nog "een inspiratie voor velen". Iemand om in het oog te houden dus!

@theimpossiblemuse in Look 24 - the #Chromat Dione Dress from the #AW16Lumina Collection

Een foto die is geplaatst door CHROMAT (@chromat) op

(EK)

"Ik had mijn maandstonden en gebruikte tampons. Ik deed wat ik elke maand deed en voelde me plots heel erg ziek. Ik had het zo warm. Ik wou gewoon geen kleren rond mij en naar bed. De rest kon me gestolen worden. Dus trok ik alles uit en kroop mijn bed in, en dat is het laatste dat ik mij herinner."Lauren Wasser was 24 toen ze op een dag het ziekenhuis binnenkwam met het zeldzame toxischeshocksyndroom (TSS) door het gebruik van tampons. Daar raakte haar been geïnfecteerd en hadden de dokters geen andere keuze dan het te amputeren. Een slag in het gezicht van Wasser, die hoopte haar beginnende carrière als model uit te kunnen bouwen. Een hardnekkige vriendin bleef echter aandringen en plaatste Wasser voor haar camera. Dankzij die shoot herwon Wasser haar zelfvertrouwen en eind vorig jaar werd ze dan het gezicht van een campagne voor Nike. Toch is er nog lang geen 'eind goed, al goed' te melden, want de modellencarrière van Wasser is nog maar net begonnen. Zo liep de vrouw deze week mee in de show van Chromat tijdens de New York Fashion Week. Ontwerpster Becca McCharen noemde haar daar nog "een inspiratie voor velen". Iemand om in het oog te houden dus!(EK)