J.LO - Jennifer Lopez (2001)

In hetzelfde jaar dat ze haar tweede studioalbum op het publiek losliet, bracht zangeres Jennifer Lopez haar kinderdroom in vervulling en ontwierp ze haar eigen modecollectie. De succesvolle lijn bestond vooral uit minirokjes en kleurrijke croptops, en zat dus pal op de typische mode voor de beginjaren 2000. Eind jaren 2007 werd de collectie te gedateerd, en konden ook vernieuwingen de dalende populariteit van het label niet tegenhouden, wat uiteindelijk leidde tot het stoppen van de collectie. Dat betekende nochtans niet dat de R&B-zangeres haar liefde voor mode liet schieten, eind vorig jaar raakte bekend dat de intussen 45-jarige Jennifer in zee ging met het Amerikaanse juwelenlabel 'Endless Jewelry', dat zich vooral toelegt op armbanden gemaakt uit kalfsleer met een reptielenprint.

L.A.M.B. - Gwen Stefani (2003)

De collectie L.A.M.B., een acroniem voor het populaire Gwen Stefani-debuutalbum 'Love. Angel. Music. Baby', bewees dat muzikanten wel degelijk hun stempel op modeontwikkelingen konden zetten, en kledij maakten die succesvol bleef tot op de dag van vandaag. De nieuwste L.A.M.B.-lentecollectie 2015 werd tijdens New York Fashion Week eind vorig jaar nog warm onthaald.

Apple Bottoms - Nelly (2003)

Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de zin: 'Shawty had them Apple Bottom jeans, jeans Boots with the fur, with the fur, the whole club was lookin' at her' uit het liedje 'Low' van rapper Flo Rida uit 2008. Het jeanslabel Apple Bottom van zanger Nelly, werd in 2003 het leven ingeroepen met de filosofie dat appels in alle maten, vormen en kleuren komen. Het merk werd rond 2005 vooral populair omdat het gedragen werd door sterren zoals Oprah en Fergie. Tot op de dag van vandaag houdt het label stand, en biedt het jeansbroeken- en jurken aan voor vrouwen met elk figuur.

House of Deréon - Beyoncé (2006)

In 'Single Ladies' zingt Beyoncé 'Hold me tighter than my Deréon jeans', doelend op haar - inmiddels stopgezette - modelijn. Intussen gaat Queen B andere avonturen tegemoet in de modewereld. Zo werd midden maart 2015 een samenwerking aangekondigd met Italiaans schoenenontwerper Giuseppe Zanotti.

DVB - Victoria Beckham (2007)

Wanneer we terugkijken op de tijd dat "Posh Spice" haar denimlijn DVB op het publiek afvuurde, denken we met nostalgie terug naar de tijd dat skinny jeans een uitzondering vormden en details van achterzakken een teken van luxe inhielden. Sindsdien heeft Victoria Beckham gelukkig een positieve evolutie doorgemaakt qua stijlgevoel, en wordt ze tijdens de modeweken nog steeds geprezen om haar collecties.

(LD)

J.LO - Jennifer Lopez (2001) In hetzelfde jaar dat ze haar tweede studioalbum op het publiek losliet, bracht zangeres Jennifer Lopez haar kinderdroom in vervulling en ontwierp ze haar eigen modecollectie. De succesvolle lijn bestond vooral uit minirokjes en kleurrijke croptops, en zat dus pal op de typische mode voor de beginjaren 2000. Eind jaren 2007 werd de collectie te gedateerd, en konden ook vernieuwingen de dalende populariteit van het label niet tegenhouden, wat uiteindelijk leidde tot het stoppen van de collectie. Dat betekende nochtans niet dat de R&B-zangeres haar liefde voor mode liet schieten, eind vorig jaar raakte bekend dat de intussen 45-jarige Jennifer in zee ging met het Amerikaanse juwelenlabel 'Endless Jewelry', dat zich vooral toelegt op armbanden gemaakt uit kalfsleer met een reptielenprint. L.A.M.B. - Gwen Stefani (2003) De collectie L.A.M.B., een acroniem voor het populaire Gwen Stefani-debuutalbum 'Love. Angel. Music. Baby', bewees dat muzikanten wel degelijk hun stempel op modeontwikkelingen konden zetten, en kledij maakten die succesvol bleef tot op de dag van vandaag. De nieuwste L.A.M.B.-lentecollectie 2015 werd tijdens New York Fashion Week eind vorig jaar nog warm onthaald. Apple Bottoms - Nelly (2003) Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de zin: 'Shawty had them Apple Bottom jeans, jeans Boots with the fur, with the fur, the whole club was lookin' at her' uit het liedje 'Low' van rapper Flo Rida uit 2008. Het jeanslabel Apple Bottom van zanger Nelly, werd in 2003 het leven ingeroepen met de filosofie dat appels in alle maten, vormen en kleuren komen. Het merk werd rond 2005 vooral populair omdat het gedragen werd door sterren zoals Oprah en Fergie. Tot op de dag van vandaag houdt het label stand, en biedt het jeansbroeken- en jurken aan voor vrouwen met elk figuur. House of Deréon - Beyoncé (2006) In 'Single Ladies' zingt Beyoncé 'Hold me tighter than my Deréon jeans', doelend op haar - inmiddels stopgezette - modelijn. Intussen gaat Queen B andere avonturen tegemoet in de modewereld. Zo werd midden maart 2015 een samenwerking aangekondigd met Italiaans schoenenontwerper Giuseppe Zanotti. DVB - Victoria Beckham (2007)Wanneer we terugkijken op de tijd dat "Posh Spice" haar denimlijn DVB op het publiek afvuurde, denken we met nostalgie terug naar de tijd dat skinny jeans een uitzondering vormden en details van achterzakken een teken van luxe inhielden. Sindsdien heeft Victoria Beckham gelukkig een positieve evolutie doorgemaakt qua stijlgevoel, en wordt ze tijdens de modeweken nog steeds geprezen om haar collecties. (LD)