Het modemerk Lacoste nodigt elk jaar een andere gastontwerper uit om de iconische polo L.12.12 nieuw leven in te blazen. Voor deze editie van de 'Holiday Collector' mochten de Campana broers de polo opnieuw uitvinden.

Voor de collectie hebben ze inspiratie geput uit hun eigen 'sushi' collectie waarbij ze gebruik maakten van nieuwe opvultechnieken die deden denken aan de manier waarop sushi gemaakt wordt.

In 2003 kwam Fernando en Humberto Campana op het idee om verschillende soorten materialen samen op te rollen. Stoffen, tapijten, vilt, rubberen stroken en platte of driedimensionale elementen vormden kleurrijke draaikolken die konden gebruikt worden in een groot aantal beperkte creaties.

Het idee van de draaikolken werd ook gebruikt voor de Lacoste collectie: de in een spiraal verwerkte krokodillen zijn een ludieke interpretatie van de sushi's.

De speciale editie voor vrouwen toont een poloshirt met twee op de linkerborst geborduurde spiralen gevormd met gekleurde krokodillen. Op de mannelijke versie staat een enkele spiraal zwarte krokodillen op gekleurde piquékatoen of witte krokodillen op zwarte piquékatoen.

Het resultaat is wereldwijd te zien vanaf november in alle Lacoste winkels. Zowel de vrouwen- als de mannenpolo wordt verkocht aan €145.

Het modemerk Lacoste nodigt elk jaar een andere gastontwerper uit om de iconische polo L.12.12 nieuw leven in te blazen. Voor deze editie van de 'Holiday Collector' mochten de Campana broers de polo opnieuw uitvinden. Voor de collectie hebben ze inspiratie geput uit hun eigen 'sushi' collectie waarbij ze gebruik maakten van nieuwe opvultechnieken die deden denken aan de manier waarop sushi gemaakt wordt. In 2003 kwam Fernando en Humberto Campana op het idee om verschillende soorten materialen samen op te rollen. Stoffen, tapijten, vilt, rubberen stroken en platte of driedimensionale elementen vormden kleurrijke draaikolken die konden gebruikt worden in een groot aantal beperkte creaties. Het idee van de draaikolken werd ook gebruikt voor de Lacoste collectie: de in een spiraal verwerkte krokodillen zijn een ludieke interpretatie van de sushi's. De speciale editie voor vrouwen toont een poloshirt met twee op de linkerborst geborduurde spiralen gevormd met gekleurde krokodillen. Op de mannelijke versie staat een enkele spiraal zwarte krokodillen op gekleurde piquékatoen of witte krokodillen op zwarte piquékatoen. Het resultaat is wereldwijd te zien vanaf november in alle Lacoste winkels. Zowel de vrouwen- als de mannenpolo wordt verkocht aan €145.