Silvia Venturini Fendi nam na de dood van Karl Lagerfeld de job van creatief hoofd op zich, maar zag het als een interiumfunctie. Zij zal vanaf nu de mannenlijn en accessoires ontwerpen, terwijl Kim Jones instaat voor de vrouwencollectie, haute couture en bontlijn. Het is sinds 2004 geleden dat Jones zich waagt aan vrouwenmode en de eerste keer dat hij womenswear maakt voor zo'n prestigieus modemerk.

De ontwerper komt in een unieke positie terecht, waarbij hij een belangrijke functie invult bij twee grote modehuizen.Bernard Arnault, CEO van de modegroep LVMH, is alvast erg enthousiast dat Jones bij twee merken uit zijn portefeuille aan de slag gaat. In het verleden was de ontwerper bovendien zeven jaar lang hoofd van menswear bij Louis Vuitton, een ander huis onder de vleugels van Arnault: 'Kim Jones is een groot talent en heeft sinds hij bij ons aan boord kwam onophoudelijk bewezen dat hij de geschiedenis van de LVMH-huizen respecteert, maar ook benadert op een moderne en dappere manier.'

Jones staat bekend om zijn energie en werklust. 'Ik kijk nooit terug. Ik wil altijd vooruit,' klonk het in een interview met Knack Weekend over zijn taak bij Dior. Of hij aan een even hoog tempo beide functies zal kunnen invullen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Het debuut van Jones bij Fendi staat gepland voor Milan Fashion Week in februari.

Silvia Venturini Fendi nam na de dood van Karl Lagerfeld de job van creatief hoofd op zich, maar zag het als een interiumfunctie. Zij zal vanaf nu de mannenlijn en accessoires ontwerpen, terwijl Kim Jones instaat voor de vrouwencollectie, haute couture en bontlijn. Het is sinds 2004 geleden dat Jones zich waagt aan vrouwenmode en de eerste keer dat hij womenswear maakt voor zo'n prestigieus modemerk.De ontwerper komt in een unieke positie terecht, waarbij hij een belangrijke functie invult bij twee grote modehuizen.Bernard Arnault, CEO van de modegroep LVMH, is alvast erg enthousiast dat Jones bij twee merken uit zijn portefeuille aan de slag gaat. In het verleden was de ontwerper bovendien zeven jaar lang hoofd van menswear bij Louis Vuitton, een ander huis onder de vleugels van Arnault: 'Kim Jones is een groot talent en heeft sinds hij bij ons aan boord kwam onophoudelijk bewezen dat hij de geschiedenis van de LVMH-huizen respecteert, maar ook benadert op een moderne en dappere manier.' Jones staat bekend om zijn energie en werklust. 'Ik kijk nooit terug. Ik wil altijd vooruit,' klonk het in een interview met Knack Weekend over zijn taak bij Dior. Of hij aan een even hoog tempo beide functies zal kunnen invullen zal de toekomst moeten uitwijzen.Het debuut van Jones bij Fendi staat gepland voor Milan Fashion Week in februari.