Wie zegt dat Brusselaars niet meedraaien in de internationale modewereld? José Enrique Oña Selfa (°1979) stopte er zijn eigen collectie voor in de koelkast. De voormalige assistent en patroonsnijder van Olivier Theyskens, medestudent op de banken van La Cambre, is sinds september 2001 creatief directeur van de damescollectie van Loewe.

Zijn Andalusische ouders trokken in de jaren zestig naar Brussel, waar hun zoon in 1999 met hoogste onderscheiding afstudeerde. Geïnspireerd door de blitzcarrière van Theyskens, lanceerde hij nauwelijks een jaar later zelf de collectie Je Oña Selfa. Zijn glamourlook werd meteen opgepikt door Maria Luisa, Bergdorf & Goodman (New York) en moderedactrices wereldwijd. Sex sells, en bovendien goochelt Oña Selfa met invloeden, van Noord-Europese romantiek en gepeperde Latijnse dans tot bekende figuren uit de Spaanse psyche zoals nonnen, ruiters en zwarte weduwen. Het in '48 in Madrid opgerichte Loewe is dus vertrouwd terrein.

De Belg moet het duffe LVMH-label afstoffen. Truttige luxe en nappaleer in handen van een designer die niet vies is van dubbelzinnigheid en seks? Die formule heeft haar degelijkheid al bewezen. (WD)

Wie zegt dat Brusselaars niet meedraaien in de internationale modewereld? José Enrique Oña Selfa (°1979) stopte er zijn eigen collectie voor in de koelkast. De voormalige assistent en patroonsnijder van Olivier Theyskens, medestudent op de banken van La Cambre, is sinds september 2001 creatief directeur van de damescollectie van Loewe.Zijn Andalusische ouders trokken in de jaren zestig naar Brussel, waar hun zoon in 1999 met hoogste onderscheiding afstudeerde. Geïnspireerd door de blitzcarrière van Theyskens, lanceerde hij nauwelijks een jaar later zelf de collectie Je Oña Selfa. Zijn glamourlook werd meteen opgepikt door Maria Luisa, Bergdorf & Goodman (New York) en moderedactrices wereldwijd. Sex sells, en bovendien goochelt Oña Selfa met invloeden, van Noord-Europese romantiek en gepeperde Latijnse dans tot bekende figuren uit de Spaanse psyche zoals nonnen, ruiters en zwarte weduwen. Het in '48 in Madrid opgerichte Loewe is dus vertrouwd terrein.De Belg moet het duffe LVMH-label afstoffen. Truttige luxe en nappaleer in handen van een designer die niet vies is van dubbelzinnigheid en seks? Die formule heeft haar degelijkheid al bewezen. (WD)