Malin Gabriella Nordin is een van de meest besproken aanstormende talenten in Zweden. Haar eclectische, abstracte schilderijen worden getypeerd door uiteenlopende vormen, kleuren en materialen. Grensverleggend werk dat de aandacht trok van het kledingmerk Filippa K.

Kleding wordt kunst

Met deze samenwerking willen beide partijen de kloof tussen kunst en mode verkleinen. 'Het plan was om onze twee sectoren samen te brengen, zo stuitten we op het idee van een sjaal te creëren. Het resultaat is een kledingstuk, maar ook een kunstwerk', vertelt Nina Bogstedt, creatief directeur van Filippa K.

Malin Gabriella Nordin in haar atelier., Filippa K
Malin Gabriella Nordin in haar atelier. © Filippa K

De samenwerking met Filippa K is voor Nordin een stap uit haar comfortzone. Ze is gewend om voornamelijk alleen te werken. 'Dit is een mooie opportuniteit in contact te komen met mensen die ik anders niet kan bereiken. Anderzijds is het wel intimiderend. Ik hecht veel belang aan mijn werk en de betekenis ervan, dus ik verwacht dat de andere partij dat respecteert. Maar dat zat met Filippa K vanaf het begin goed', legt Nordin uit.

Kunst buitenshuis

Volgens Nordin is de collaboratie een geschikte manier om kunst buiten de traditoonele vier muren te krijgen. 'Het is spannend dat mijn werk iets totaal anders wordt. En dat het blijft veranderen naargelang wie het draagt. Of zelfs hoe die persoon het draagt.' Verandering is heel belangrijk in Nordin haar oeuvre. Ze schuwt routine en is altijd op zoek naar nieuwe inzichten en frisse ideeën. 'Alhoewel mijn werk verandert is er wel altijd een rode draad in de vormen, kleuren en composities', verduidelijkt Nordin. (HS)

De collectie is een beperkte oplage van 125 genummerde stuks. De sjaals worden verkocht in geselecteerde Filippa K-winkels en via de website, de sjaal kost 320 euro.

Filippa K
© Filippa K
Malin Gabriella Nordin is een van de meest besproken aanstormende talenten in Zweden. Haar eclectische, abstracte schilderijen worden getypeerd door uiteenlopende vormen, kleuren en materialen. Grensverleggend werk dat de aandacht trok van het kledingmerk Filippa K.Kleding wordt kunstMet deze samenwerking willen beide partijen de kloof tussen kunst en mode verkleinen. 'Het plan was om onze twee sectoren samen te brengen, zo stuitten we op het idee van een sjaal te creëren. Het resultaat is een kledingstuk, maar ook een kunstwerk', vertelt Nina Bogstedt, creatief directeur van Filippa K. De samenwerking met Filippa K is voor Nordin een stap uit haar comfortzone. Ze is gewend om voornamelijk alleen te werken. 'Dit is een mooie opportuniteit in contact te komen met mensen die ik anders niet kan bereiken. Anderzijds is het wel intimiderend. Ik hecht veel belang aan mijn werk en de betekenis ervan, dus ik verwacht dat de andere partij dat respecteert. Maar dat zat met Filippa K vanaf het begin goed', legt Nordin uit. Kunst buitenshuisVolgens Nordin is de collaboratie een geschikte manier om kunst buiten de traditoonele vier muren te krijgen. 'Het is spannend dat mijn werk iets totaal anders wordt. En dat het blijft veranderen naargelang wie het draagt. Of zelfs hoe die persoon het draagt.' Verandering is heel belangrijk in Nordin haar oeuvre. Ze schuwt routine en is altijd op zoek naar nieuwe inzichten en frisse ideeën. 'Alhoewel mijn werk verandert is er wel altijd een rode draad in de vormen, kleuren en composities', verduidelijkt Nordin. (HS)