Het lange verhaal tussen John Galliano en Dior krijgt een nieuw hoofdstuk. Zo mag de modeontwerper zichzelf verdedigen bij de Franse arbeidsrechtbank tegen zijn voormalige werkgever, Dior, en zijn eigen label John Galliano.

De zaak tussen Galliano en Dior wordt steeds complexer. Zo moeten de labels Dior en John Galliano elk nog 2.500 euro aan de ontwerper én moeten ze ook zijn juridische kosten betalen. Dat schrijft Women's Wear Daily. Dior wilde deze zaak eerst voor de handelsrechtbank brengen, maar dit werd afgewezen. Nu mag de zaak voorkomen voor de arbeidsrechtbank, die geschillen zoals contractbreuk tussen werkgevers en werknemers trachten op te lossen.

Het begon allemaal in maart 2011 toen Galliano door Dior werd ontslagen nadat hij tijdens een dronken nacht in een café antisemitische opmerkingen had gemaakt.

Hij eist nu 6 miljoen euro voor zijn ontslag bij Dior. Daartegen ging Dior in beroep, maar de rechter heeft nu beslist dat Galliano zijn zaak mag bepleiten.

Galliano, die in maart 2011 door Dior werd ontslagen nadat hij tijdens een dronken tirade in een café antisemitische opmerkingen had gemaakt, wil een schadevergoeding van zes miljoen euro. Dior ging daartegen in beroep, maar de rechter heeft nu besloten dat Galliano zijn zaak mag bepleiten. (LVR)

Het lange verhaal tussen John Galliano en Dior krijgt een nieuw hoofdstuk. Zo mag de modeontwerper zichzelf verdedigen bij de Franse arbeidsrechtbank tegen zijn voormalige werkgever, Dior, en zijn eigen label John Galliano. De zaak tussen Galliano en Dior wordt steeds complexer. Zo moeten de labels Dior en John Galliano elk nog 2.500 euro aan de ontwerper én moeten ze ook zijn juridische kosten betalen. Dat schrijft Women's Wear Daily. Dior wilde deze zaak eerst voor de handelsrechtbank brengen, maar dit werd afgewezen. Nu mag de zaak voorkomen voor de arbeidsrechtbank, die geschillen zoals contractbreuk tussen werkgevers en werknemers trachten op te lossen. Het begon allemaal in maart 2011 toen Galliano door Dior werd ontslagen nadat hij tijdens een dronken nacht in een café antisemitische opmerkingen had gemaakt. Hij eist nu 6 miljoen euro voor zijn ontslag bij Dior. Daartegen ging Dior in beroep, maar de rechter heeft nu beslist dat Galliano zijn zaak mag bepleiten. Galliano, die in maart 2011 door Dior werd ontslagen nadat hij tijdens een dronken tirade in een café antisemitische opmerkingen had gemaakt, wil een schadevergoeding van zes miljoen euro. Dior ging daartegen in beroep, maar de rechter heeft nu besloten dat Galliano zijn zaak mag bepleiten. (LVR)