Nu Rihanna de felbegeerde titel van Dior-ambassadrice heeft binnengehaald, en daarmee het eerste zwarte model is dat het gezicht mag zijn voor het Franse modehuis, lijkt er iets op gang te komen in de mode-industrie. Dat is dan ook hoog tijd, want modellen met een andere etnische achtergrond worden nog veel te vaak vergeten.

Jourdan Dunn, Naomi Campbell, Nykhor Paul en vele andere modellen van een andere origine hebben hun ongenoegen hierover al geuit in het verleden.

'Het idee dat Europese kenmerken de belichaming zijn van schoonheid moeten we achter ons laten. Alle meisjes, wat hun etnische achtergrond ook mag zijn, hebben het recht om hun huidskleur vertegenwoordigd te zien in de mode,' licht de beheerder van de Instagrampagina toe aan Dazed.

Om mensen ervan te overtuigen dat er wel degelijk ongelooflijk getalenteerde modellen van andere origine bestaan, trakteert de Instagrampagina ons op mooie plaatjes.

(LP)

Alexis Primous

Een foto die door moremodelsofcolor is geplaatst op

Nu Rihanna de felbegeerde titel van Dior-ambassadrice heeft binnengehaald, en daarmee het eerste zwarte model is dat het gezicht mag zijn voor het Franse modehuis, lijkt er iets op gang te komen in de mode-industrie. Dat is dan ook hoog tijd, want modellen met een andere etnische achtergrond worden nog veel te vaak vergeten. Jourdan Dunn, Naomi Campbell, Nykhor Paul en vele andere modellen van een andere origine hebben hun ongenoegen hierover al geuit in het verleden. 'Het idee dat Europese kenmerken de belichaming zijn van schoonheid moeten we achter ons laten. Alle meisjes, wat hun etnische achtergrond ook mag zijn, hebben het recht om hun huidskleur vertegenwoordigd te zien in de mode,' licht de beheerder van de Instagrampagina toe aan Dazed. Om mensen ervan te overtuigen dat er wel degelijk ongelooflijk getalenteerde modellen van andere origine bestaan, trakteert de Instagrampagina ons op mooie plaatjes. (LP)