Dertien jaar nadat seriemoordenaar Andrew Cunanan Gianni Versace voor zijn villa in Miami neerschoot, is een boek verschenen waarin staat dat Versace schulden had bij de maffia en daarom vermoord werd. Het boek werd geschreven door Giuseppe Di Bella, een voormalig lid van de N'drangheta, de Calabrische tak van de maffia. Volgens hem werd Versace gebruikt om geld wit te wassen.

"Er waren immense geldstromen van drugs, afpersing, uitbuiting en woekerintresten die witgewassen moesten worden. Daarvoor werden bars, restaurants, vastgoed en luxegoederen gebruikt, ook propere zaken als die van Versace", zo vertelde Di Bella aan onderzoeksjournalist Gianluigi Nuzzi.

De familie Versace was er als de kippen bij om de banden met de maffia te ontkennen. "De verklaringen van de informant zijn vals en beschamend", aldus een woordvoerder van de familie. "Wij wensen de herinnering aan en d reputatie van Gianni Versace te beschermen".

"Di Bella is een informant en in het verleden is altijd gebleken dat zijn informatie juist is", reageerde de in Rome gebaseerd anti-maffia autoriteit Giancarlo Capaldo.

AH.

Dertien jaar nadat seriemoordenaar Andrew Cunanan Gianni Versace voor zijn villa in Miami neerschoot, is een boek verschenen waarin staat dat Versace schulden had bij de maffia en daarom vermoord werd. Het boek werd geschreven door Giuseppe Di Bella, een voormalig lid van de N'drangheta, de Calabrische tak van de maffia. Volgens hem werd Versace gebruikt om geld wit te wassen. "Er waren immense geldstromen van drugs, afpersing, uitbuiting en woekerintresten die witgewassen moesten worden. Daarvoor werden bars, restaurants, vastgoed en luxegoederen gebruikt, ook propere zaken als die van Versace", zo vertelde Di Bella aan onderzoeksjournalist Gianluigi Nuzzi. De familie Versace was er als de kippen bij om de banden met de maffia te ontkennen. "De verklaringen van de informant zijn vals en beschamend", aldus een woordvoerder van de familie. "Wij wensen de herinnering aan en d reputatie van Gianni Versace te beschermen". "Di Bella is een informant en in het verleden is altijd gebleken dat zijn informatie juist is", reageerde de in Rome gebaseerd anti-maffia autoriteit Giancarlo Capaldo. AH.