Miuccia Prada wil niet dat Miu Miu terugkeert naar de modeweek van Milaan. Sinds 2006 worden de nieuwe collecties voorgesteld op de modeweek van Parijs.

Miu Miu heeft sinds enkele jaren een vaste plek gekregen op het schema van de Paris Fashion Week. Maar de laatste tijd werd de druk opgevoerd om Miu Miu terug te krijgen naar Milaan om de modeweek in de stad een extra grote naam te geven. Prada, het zusterlabel van Miu Miu, toont de collecties wél in Milaan.

De CEO van de Prada Group, Patrizio Berte, heeft de scheiding, Miu Miu in Parijs en Prada in Milaan, alles te maken met timing. "Miuccia is dag en nacht aan het werk in de studio. Ze creëert de shows en wil alles van dichtbij volgen. Daarom is het niet doenbaar om twee shows kort na elkaar te plannen," zegt Berte aan WWD.

De Italiaanse raad voor mode, de Kamer van Mode, heeft enkele grote namen aangetrokken om een campagne voor de Milan Fashion Week op te zetten. Het doel hiervan is om de modeweek in de Italiaanse stad te verjongen. Onder meer Bertelli van de Prada Group zelf, maar ook Angela Missoni, de CEO van Valentino, Renzo Rosso en de CEO van Gucci werden gevraagd om de koppen bij elkaar te steken. (LVR)

Miuccia Prada wil niet dat Miu Miu terugkeert naar de modeweek van Milaan. Sinds 2006 worden de nieuwe collecties voorgesteld op de modeweek van Parijs. Miu Miu heeft sinds enkele jaren een vaste plek gekregen op het schema van de Paris Fashion Week. Maar de laatste tijd werd de druk opgevoerd om Miu Miu terug te krijgen naar Milaan om de modeweek in de stad een extra grote naam te geven. Prada, het zusterlabel van Miu Miu, toont de collecties wél in Milaan. De CEO van de Prada Group, Patrizio Berte, heeft de scheiding, Miu Miu in Parijs en Prada in Milaan, alles te maken met timing. "Miuccia is dag en nacht aan het werk in de studio. Ze creëert de shows en wil alles van dichtbij volgen. Daarom is het niet doenbaar om twee shows kort na elkaar te plannen," zegt Berte aan WWD. De Italiaanse raad voor mode, de Kamer van Mode, heeft enkele grote namen aangetrokken om een campagne voor de Milan Fashion Week op te zetten. Het doel hiervan is om de modeweek in de Italiaanse stad te verjongen. Onder meer Bertelli van de Prada Group zelf, maar ook Angela Missoni, de CEO van Valentino, Renzo Rosso en de CEO van Gucci werden gevraagd om de koppen bij elkaar te steken. (LVR)