De Berlin Fashion Week is van start gegaan met de uitreiking van de Premium Young Designer Awards voor mannen-en vrouwenkledij, alsook voor accessoires. Dat meldt WWD.

In de categorie vrouwencollecties mocht de Belgische ontwerper Tom Van Der Borght de award mee naar huis nemen. Hij werd bekroond voor zijn androgyne looks bestaande uit rokken, capes en jassen met wilde patronen als een humoristische verwijzing naar de Apocalyps. De ontwerpen werden tijdens de show gecombineerd met puntige schouderstukken en houten schoenen.

De Deense ontwerper Asger Juel Larsen mocht de mannencollecties voor zijn rekening nemen. Hij bracht een sportievere collectie bestaande uit vurige prints met fluo oranje en geel met zwart.

Ten slotte werd de Italiaanse Benedetta Bruzziches geprezen als jong talent voor haar handtassencollectie in de categorie accessoires. De ontwerpen van alle winnaars zullen tentoongesteld worden in juli en worden ook verkocht in de Galeries Lafayette in Berlijn. (RDM)

De Berlin Fashion Week is van start gegaan met de uitreiking van de Premium Young Designer Awards voor mannen-en vrouwenkledij, alsook voor accessoires. Dat meldt WWD.In de categorie vrouwencollecties mocht de Belgische ontwerper Tom Van Der Borght de award mee naar huis nemen. Hij werd bekroond voor zijn androgyne looks bestaande uit rokken, capes en jassen met wilde patronen als een humoristische verwijzing naar de Apocalyps. De ontwerpen werden tijdens de show gecombineerd met puntige schouderstukken en houten schoenen. De Deense ontwerper Asger Juel Larsen mocht de mannencollecties voor zijn rekening nemen. Hij bracht een sportievere collectie bestaande uit vurige prints met fluo oranje en geel met zwart. Ten slotte werd de Italiaanse Benedetta Bruzziches geprezen als jong talent voor haar handtassencollectie in de categorie accessoires. De ontwerpen van alle winnaars zullen tentoongesteld worden in juli en worden ook verkocht in de Galeries Lafayette in Berlijn. (RDM)