De modewereld staat erom bekend hard en exclusief te zijn. Alleen de allermooisten, allerrijksten en allerbekendsten krijgen er een ereplaats. Gelukkig is de industrie de laatste jaren aan een inhaalbeweging bezig. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, is er toch een evolutie merkbaar. Er worden meer modellen met een andere huidskleur gecast en ook vrouwen met een maatje meer krijgen de aandacht die ze verdienen.

Madeline Stuart is een jonge vrouw met het syndroom van Down en een grote droom. De Australische Stuart wilt een succesvol model worden. Ze sleepte inmiddels een modellencontract in de wacht en werd voor de tweede keer gevraagd als model voor FTL Moda tijdens NYFW.

New york Style week

Een video die is geplaatst door Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) op

Hoger doel

'Ik hoop dat ik met mijn modellencarrière het beeld dat de maatschappij heeft over mensen met het syndroom van down kan beïnvloeden. Ik wil mijn bekendheid inzetten om aandacht voor en aanvaarding van mensen zoals ik te verkrijgen,' legt het model uit.

Dankzij haar modellendroom wist ze ook haar gewicht op pijl te krijgen. Stuart kampte hiervoor met overgewicht, maar begon gezonder te eten en meer te bewegen om een echt model te kunnen worden.

The Mighty is backstage with Maddy Stuart getting ready for #nyfw

Een foto die is geplaatst door The Mighty (@themightysite) op

Geen gimmick

Rosanne Stuart, de moeder van Madeline, is blij dat haar dochter opnieuw mocht meewandelen tijdens de show van FTL Moda. 'Ik denk dat ze geen one-hit wonder is. Madeline loopt voor de tweede keer over de catwalk tijdens NYFW en sleept verschillende opdrachten binnen,' aldus de trotse mama.

Nu ze de modeweek van New York van haar bucket list kan schrappen, zou Madeline graag een shoot doen voor een bekend merk zoals Forever 21, Versace of Gucci. Natuurlijk wil ze ook graag blijven werken voor kleinere merken en organisaties, die haar van in het begin hebben gesteund. (LP)

Hanging out with the coolest stylist

Een foto die is geplaatst door Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) op

Ready to walk for @ftlmoda #NYFW

Een foto die is geplaatst door Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) op

De modewereld staat erom bekend hard en exclusief te zijn. Alleen de allermooisten, allerrijksten en allerbekendsten krijgen er een ereplaats. Gelukkig is de industrie de laatste jaren aan een inhaalbeweging bezig. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, is er toch een evolutie merkbaar. Er worden meer modellen met een andere huidskleur gecast en ook vrouwen met een maatje meer krijgen de aandacht die ze verdienen. Madeline Stuart is een jonge vrouw met het syndroom van Down en een grote droom. De Australische Stuart wilt een succesvol model worden. Ze sleepte inmiddels een modellencontract in de wacht en werd voor de tweede keer gevraagd als model voor FTL Moda tijdens NYFW. Hoger doel'Ik hoop dat ik met mijn modellencarrière het beeld dat de maatschappij heeft over mensen met het syndroom van down kan beïnvloeden. Ik wil mijn bekendheid inzetten om aandacht voor en aanvaarding van mensen zoals ik te verkrijgen,' legt het model uit. Dankzij haar modellendroom wist ze ook haar gewicht op pijl te krijgen. Stuart kampte hiervoor met overgewicht, maar begon gezonder te eten en meer te bewegen om een echt model te kunnen worden. Geen gimmickRosanne Stuart, de moeder van Madeline, is blij dat haar dochter opnieuw mocht meewandelen tijdens de show van FTL Moda. 'Ik denk dat ze geen one-hit wonder is. Madeline loopt voor de tweede keer over de catwalk tijdens NYFW en sleept verschillende opdrachten binnen,' aldus de trotse mama. Nu ze de modeweek van New York van haar bucket list kan schrappen, zou Madeline graag een shoot doen voor een bekend merk zoals Forever 21, Versace of Gucci. Natuurlijk wil ze ook graag blijven werken voor kleinere merken en organisaties, die haar van in het begin hebben gesteund. (LP)