In het Salvatore Ferragamo museum in Firenze is een tentoonstelling geopend dat het verhaal vertelt van ontwerper Salvatore Ferragamo. 'The amazing shoemaker - Fairy tales and legends about shoes and shoemakers' vertelt het levensverhaal van Salvatore Ferragamo waarin mode, kunst en dromen zich in perfecte harmonie met elkaar versmelten.

De expo is geen retrospectief van het merk maar een mengeling van oude en nieuwe kunstwerken, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De productie bestaat uit installaties, boeken, animatie, films en sculpturen. Salvatore Ferragamo zelf raakte bekend door zijn schoenenontwerpen, die heel fantasierijk en creatief waren.

Enkele van de belangrijkste artiesten waaronder Mimmo Paladino, Alessandro Bergonzoni, Mauro Borrelli, Rick Heinrichs, Liliana Moro, Annette Lemieux, Ann Craven en Frank Espinosa waren aanwezig tijdens de openingscocktail samen met de gehele Ferragamo familie. (RDM)

In het Salvatore Ferragamo museum in Firenze is een tentoonstelling geopend dat het verhaal vertelt van ontwerper Salvatore Ferragamo. 'The amazing shoemaker - Fairy tales and legends about shoes and shoemakers' vertelt het levensverhaal van Salvatore Ferragamo waarin mode, kunst en dromen zich in perfecte harmonie met elkaar versmelten. De expo is geen retrospectief van het merk maar een mengeling van oude en nieuwe kunstwerken, speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De productie bestaat uit installaties, boeken, animatie, films en sculpturen. Salvatore Ferragamo zelf raakte bekend door zijn schoenenontwerpen, die heel fantasierijk en creatief waren. Enkele van de belangrijkste artiesten waaronder Mimmo Paladino, Alessandro Bergonzoni, Mauro Borrelli, Rick Heinrichs, Liliana Moro, Annette Lemieux, Ann Craven en Frank Espinosa waren aanwezig tijdens de openingscocktail samen met de gehele Ferragamo familie. (RDM)