Vorig jaar rond deze periode werd bekend dat de Belgische modeontwerper Raf Simons de hoofdrol zal hebben in zijn bloedeigen documentaire, die zich toespitst op de aanloop van zijn eerste haute-couturecollectie voor het Franse modehuis. De opnames dateren uit 2012, toen hij de aan-de-deur-gezette John Galliano, bekend om zijn controversiële uitspraken, opvolgde. Tijdens het draaien van de docu, die geregisseerd werd door Fransman Frédéric Tcheng, kreeg Simons amper acht weken de tijd om zijn debuutcollectie in elkaar te steken. Gewoonlijk doet een modeontwerper hier vier tot vijf maanden over.

Eerste beeldmateriaal

Los van deze officiële trailer werd tot nu toe nog geen ander videomateriaal van de documentaire gelost. In de trailer zien we de charmante en bescheiden Simons, die onder andere aan de naaisters in het atelier meedeelt absoluut geen ervaring te hebben in haute-couture, om vervolgens met een brede glimlach gerustgesteld te worden.

Aspecten uit de film die de trailer nu al blootlegt, bevestigen dat de documentaire een hartverwarmend, uniek stukje film zal worden. Ook zien we Simons een traan wegpinken na afloop van de acht weken van hard labeur. Volgens de blog Fashionista, kan de documentaire gerust één van de meest realistische modefilms ooit worden genoemd.

Vol lof internationaal

Naast de veelbelovende verwachtingen in de pers van over de hele wereld, is de kans vrij hoog dat 'Dior and I' ook op tal van filmfestivals in de prijzen zal vallen. Op 17 april dingt de docu als favoriet samen met elf anderen mee in de World Documentary Competition, die plaatsvindt op de openingsavond van het Tribeca Film Festival in New York.

Waar en wanneer de film precies bij ons te zien zal zijn, is nog niet geheel bekend, al meldt de officiële website www.diorandimovie.com dat de documentaire in de Benelux op 9 juli zijn eerste vertoning zal hebben.

(LD)

Vorig jaar rond deze periode werd bekend dat de Belgische modeontwerper Raf Simons de hoofdrol zal hebben in zijn bloedeigen documentaire, die zich toespitst op de aanloop van zijn eerste haute-couturecollectie voor het Franse modehuis. De opnames dateren uit 2012, toen hij de aan-de-deur-gezette John Galliano, bekend om zijn controversiële uitspraken, opvolgde. Tijdens het draaien van de docu, die geregisseerd werd door Fransman Frédéric Tcheng, kreeg Simons amper acht weken de tijd om zijn debuutcollectie in elkaar te steken. Gewoonlijk doet een modeontwerper hier vier tot vijf maanden over.Eerste beeldmateriaalLos van deze officiële trailer werd tot nu toe nog geen ander videomateriaal van de documentaire gelost. In de trailer zien we de charmante en bescheiden Simons, die onder andere aan de naaisters in het atelier meedeelt absoluut geen ervaring te hebben in haute-couture, om vervolgens met een brede glimlach gerustgesteld te worden. Aspecten uit de film die de trailer nu al blootlegt, bevestigen dat de documentaire een hartverwarmend, uniek stukje film zal worden. Ook zien we Simons een traan wegpinken na afloop van de acht weken van hard labeur. Volgens de blog Fashionista, kan de documentaire gerust één van de meest realistische modefilms ooit worden genoemd. Vol lof internationaal Naast de veelbelovende verwachtingen in de pers van over de hele wereld, is de kans vrij hoog dat 'Dior and I' ook op tal van filmfestivals in de prijzen zal vallen. Op 17 april dingt de docu als favoriet samen met elf anderen mee in de World Documentary Competition, die plaatsvindt op de openingsavond van het Tribeca Film Festival in New York.(LD)