Op het eerste zicht zien de producten eruit als standaard zwarte nylon tassen. Stijlvol, lichtgewicht, waterproof. Maar Sealtech heeft nog een ander groot voordeel: wanneer er bijvoorbeeld een gaatje in geprikt wordt met een pen (of eender welk ander object dat je wel eens laat rondslingeren in je handtas) dan kan het materiaal zichzelf weer dichten door middel van de warmte van je handpalm. Handig? Handig!

testing out @herschelsupply's ? magical ? sealtech fabric

A video posted by ana colón (@anavcolon) on

Volgens TechCrunch ligt het geheim van Sealtech in de manier waarop de nylondraden gewoven worden, waardoor ze zich subtiel kunnen spreiden wanneer ze doorboord worden, en een soort dubbelzijdige coating die reageert op lichaamswarmte en frictie. De Refinery29-redactie, die de producten van Herschel mocht uittesten, zegt dat het zeer goed werkt voor kleine gaatjes of scheurtjes, maar dat het uiteraard niet toepasbaar is voor grote scheuren over heel de lengte.

Toch zal Sealtech de duurzaamheid van onze bagage er enorm op doen vooruitgaan, en dat is ook de reden waarom Herschell CEO Jamie Cormack ermee naar buiten komt, zegt hij aan Refinery29. "Ik hoop dat we zo meer bedrijven kunnen inspireren dat ze hun producten niet alleen op esthetisch vlak, maar ook op vlak van levensduur proberen te innoveren." (KS)

Op het eerste zicht zien de producten eruit als standaard zwarte nylon tassen. Stijlvol, lichtgewicht, waterproof. Maar Sealtech heeft nog een ander groot voordeel: wanneer er bijvoorbeeld een gaatje in geprikt wordt met een pen (of eender welk ander object dat je wel eens laat rondslingeren in je handtas) dan kan het materiaal zichzelf weer dichten door middel van de warmte van je handpalm. Handig? Handig! Volgens TechCrunch ligt het geheim van Sealtech in de manier waarop de nylondraden gewoven worden, waardoor ze zich subtiel kunnen spreiden wanneer ze doorboord worden, en een soort dubbelzijdige coating die reageert op lichaamswarmte en frictie. De Refinery29-redactie, die de producten van Herschel mocht uittesten, zegt dat het zeer goed werkt voor kleine gaatjes of scheurtjes, maar dat het uiteraard niet toepasbaar is voor grote scheuren over heel de lengte.Toch zal Sealtech de duurzaamheid van onze bagage er enorm op doen vooruitgaan, en dat is ook de reden waarom Herschell CEO Jamie Cormack ermee naar buiten komt, zegt hij aan Refinery29. "Ik hoop dat we zo meer bedrijven kunnen inspireren dat ze hun producten niet alleen op esthetisch vlak, maar ook op vlak van levensduur proberen te innoveren." (KS)