Customisez-moi IV, een wedstrijd voor creatief talent in België, is toe aan zijn vierde editie. Net zoals de vorige jaren nodigt Customisez-Moi talentvolle ontwerpers uit om tien stuks te customizen en te plaatsen op hun site. De winnaar krijgt maar liefst 5000 euro cash, geschonken door Levis en Nobel, en een pop-up store.

De wedstrijd pikt in op een trend van de laatste jaren, namelijk het personaliseren van kledij, producten en andere objecten. Iedereen wil zich, op zijn of haar manier, onderscheiden van de rest van de maatschappij.

Ook wordt het recyclageaspect in de spotlight geplaatst. "In onze maatschappij wordt veel te veel weggegooid en door het customizen van kledingstukken kan je tot heel verrassende resultaten komen. Het is geen recycling, maar up-cycling," aldus de organisatoren.

Bovendien wil de organisatie jong talent een extra duwtje in de rug geven. Want België is een vijver vol talent, maar de ontwerpers zijn vaak te ingetogen en bescheiden om met hun werk naar buiten te treden. Dat het duwtje hen soms ver kan brengen bewijst de Limburgse winnares van vorig jaar. Dorinda Bielen verscheen met haar creaties in het internationale modeblad Citizen K.

Inschrijven kan nog tot 30 september. Tien finalisten worden geselecteerd en mogen hun creaties showen tijdens een defilé op 13 november in de Mirano Continental in Brussel. Een professionele jury kiest vervolgens een winnaar. De jury bestaat uit: Charles Kaisin (voorzitter van de jury), Didier Vervaeren (Delvaux & Modo Brussels), Agnes Goyvaerts (De Morgen), Tony Delcampe (La Cambre), Isabelle Cheron (Kipling), Sandrina Fasoli (designer), Benoît Bethume (Artistic Director Citizen K), Mouton Collet (designers), Kim Peers (voormalig topmodel en styliste).

Customisez-moi IV, een wedstrijd voor creatief talent in België, is toe aan zijn vierde editie. Net zoals de vorige jaren nodigt Customisez-Moi talentvolle ontwerpers uit om tien stuks te customizen en te plaatsen op hun site. De winnaar krijgt maar liefst 5000 euro cash, geschonken door Levis en Nobel, en een pop-up store. De wedstrijd pikt in op een trend van de laatste jaren, namelijk het personaliseren van kledij, producten en andere objecten. Iedereen wil zich, op zijn of haar manier, onderscheiden van de rest van de maatschappij. Ook wordt het recyclageaspect in de spotlight geplaatst. "In onze maatschappij wordt veel te veel weggegooid en door het customizen van kledingstukken kan je tot heel verrassende resultaten komen. Het is geen recycling, maar up-cycling," aldus de organisatoren. Bovendien wil de organisatie jong talent een extra duwtje in de rug geven. Want België is een vijver vol talent, maar de ontwerpers zijn vaak te ingetogen en bescheiden om met hun werk naar buiten te treden. Dat het duwtje hen soms ver kan brengen bewijst de Limburgse winnares van vorig jaar. Dorinda Bielen verscheen met haar creaties in het internationale modeblad Citizen K. Inschrijven kan nog tot 30 september. Tien finalisten worden geselecteerd en mogen hun creaties showen tijdens een defilé op 13 november in de Mirano Continental in Brussel. Een professionele jury kiest vervolgens een winnaar. De jury bestaat uit: Charles Kaisin (voorzitter van de jury), Didier Vervaeren (Delvaux & Modo Brussels), Agnes Goyvaerts (De Morgen), Tony Delcampe (La Cambre), Isabelle Cheron (Kipling), Sandrina Fasoli (designer), Benoît Bethume (Artistic Director Citizen K), Mouton Collet (designers), Kim Peers (voormalig topmodel en styliste).