Slechts een kleine honderd bevoorrechten konden deze week in de mythische salons aan de rue Cambon in Parijs Karl Lagerfelds jaarlijkse ode aan de ambachten bijwonen. Een escapade die alleen het huis Chanel zich kan permitteren. Voor de prefall 2011 'Métiers d'Art collectie' dook hij in een van de meest decadente maatschappijen uit de geschiedenis. Hij haalde zijn inspiratie bij de overvloed der Byzantijnse tijden en toverde de couturesalons voor de gelegenheid om in een (luxueus) Turks theesalon. Zijn collectie: massieve juwelen met kleurrijke stenen, rijke tweed, weelderige zijde en heel, veel goud.

"Inspiratie is geen kopie maar een startpunt dat ons naar iets nieuws leidt", aldus Lagerfeld.

Onder de genodigden onder meer Diane Kruger met vriend Joshua Jackson, Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Charlotte Casiraghi en Marianne Faithfull.

AH/AFM

Slechts een kleine honderd bevoorrechten konden deze week in de mythische salons aan de rue Cambon in Parijs Karl Lagerfelds jaarlijkse ode aan de ambachten bijwonen. Een escapade die alleen het huis Chanel zich kan permitteren. Voor de prefall 2011 'Métiers d'Art collectie' dook hij in een van de meest decadente maatschappijen uit de geschiedenis. Hij haalde zijn inspiratie bij de overvloed der Byzantijnse tijden en toverde de couturesalons voor de gelegenheid om in een (luxueus) Turks theesalon. Zijn collectie: massieve juwelen met kleurrijke stenen, rijke tweed, weelderige zijde en heel, veel goud. "Inspiratie is geen kopie maar een startpunt dat ons naar iets nieuws leidt", aldus Lagerfeld. Onder de genodigden onder meer Diane Kruger met vriend Joshua Jackson, Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Charlotte Casiraghi en Marianne Faithfull. AH/AFM