Benetton schrikt er niet voor terug om controversieel/verrassend uit de hoek te komen in reclamecampagnes. Ook dit keer wist het Italiaanse modelabel enkele bijzondere figuren te strikken voor de zomercampagne. Zo poseren onder meer het transseksuele model Lea T, de kleindochter van Charlie Chaplin, Kiera Chaplin, Elettra Wiedermann en Alek Wek in de kleurrijke campagne.

Benetton is even bekend voor de controversiële campagnes, als voor hun kleurrijke truien uit wol. Zo pakte het Italiaanse merk uit met een foto van een stervende aids-patiënt in de jaren '90 en in 2011 lanceerde het merk een campagne met het beeld van twee kussende wereldleiders, waaronder Merkel en Sarkozy. Benetton zit er duidelijk niet om verlegen om de grenzen van het toelaatbare in de reclamewereld af te tasten.

In de nieuwe campagne, voor de zomercollectie van 2013, brengt Benetton negen belangrijke modegezichten en trendsetters samen. Voorbeelden hiervan zijn het topmodel Alek Wek, de kleindochter van Charlie Chaplin, de dochter van Isabella Rossellini, het ex-lief van Rihanna, Dudley O'Shaughnessy, en Charlotte Free (het model met de roze haren). Maar de meest opvallende figuur is het Braziliaanse transseksuele model Lea T. Lea T kennen we vooral van campagnes voor Givenchy en is ondertussen een veel gevraagd model.

De verschillende gezichten van de campagne zijn ook een soort van ambassadeurs van het merk, die het enerzijds hebben over het belang en de betekenis van kleuren in hun leven maar anderzijds ook bepaalde pijnpunten onder de aandacht brengen. Zo heeft model Alek Wek het, in het filmpje bij de campagne, over de humanitaire ramp in haar thuisland Soedan. (LVR)

Benetton schrikt er niet voor terug om controversieel/verrassend uit de hoek te komen in reclamecampagnes. Ook dit keer wist het Italiaanse modelabel enkele bijzondere figuren te strikken voor de zomercampagne. Zo poseren onder meer het transseksuele model Lea T, de kleindochter van Charlie Chaplin, Kiera Chaplin, Elettra Wiedermann en Alek Wek in de kleurrijke campagne. Benetton is even bekend voor de controversiële campagnes, als voor hun kleurrijke truien uit wol. Zo pakte het Italiaanse merk uit met een foto van een stervende aids-patiënt in de jaren '90 en in 2011 lanceerde het merk een campagne met het beeld van twee kussende wereldleiders, waaronder Merkel en Sarkozy. Benetton zit er duidelijk niet om verlegen om de grenzen van het toelaatbare in de reclamewereld af te tasten. In de nieuwe campagne, voor de zomercollectie van 2013, brengt Benetton negen belangrijke modegezichten en trendsetters samen. Voorbeelden hiervan zijn het topmodel Alek Wek, de kleindochter van Charlie Chaplin, de dochter van Isabella Rossellini, het ex-lief van Rihanna, Dudley O'Shaughnessy, en Charlotte Free (het model met de roze haren). Maar de meest opvallende figuur is het Braziliaanse transseksuele model Lea T. Lea T kennen we vooral van campagnes voor Givenchy en is ondertussen een veel gevraagd model. De verschillende gezichten van de campagne zijn ook een soort van ambassadeurs van het merk, die het enerzijds hebben over het belang en de betekenis van kleuren in hun leven maar anderzijds ook bepaalde pijnpunten onder de aandacht brengen. Zo heeft model Alek Wek het, in het filmpje bij de campagne, over de humanitaire ramp in haar thuisland Soedan. (LVR)