Hoe zou je de stijl van de Belgische vrouw omschrijven?

Ik denk dat je verschillende stijlen kan onderscheiden bij Belgische vrouwen.

Enerzijds heb je de vrouw die de mode wel nauw op de voet volgt, maar volgens het bravere Belgische boekje. Dit zijn eerder de klassieke schoonheden. Ik heb hier niks op tegen, maar het is natuurlijk niet zo spannend.

De tweede is de eerder eigenzinnige vrouw die ten volle leeft. Ze volgt de mode, maar deinst niet terug voor de stuks met een 'hoekje af'. Ze durft eruit te springen en op te vallen. Dit soort vrouw heeft haar eigen, gedurfde stijl.

Door de band genomen vind ik de doorsnee Belgische vrouwen erg braaf op gebied van stijl. Ze kiezen er nog steeds voor om vrij klassiek gekleed te gaan en grijpen terug naar gewone en gemakkelijke items.

Vind je dat jouw label aansluit bij deze stijl?

Ik zoek zelf ook geen extreme uitersten op in mijn ontwerpen, maar persoonlijkheid vind ik wel belangrijk. Een kleine twist mag altijd, daar word je gewoon vrolijk van. Ik denk dat mijn label dus wel gemaakt is voor Belgische vrouwen die een eigen (kleding)identiteit willen uitdragen. Een vrouw die toch iets meer wil en dat ook durft tonen. Als ik naar mijn vaste klanten kijk dan zijn dit stuk voor stuk zelfverzekerde vrouwen met een uitgesproken eigen smaak. Precies waar ik van hou.

SS15

Waar haalde je de inspiratie voor je nieuwe collectie?

Ik haalde inspiratie uit het dagelijks straatbeeld in de stad. Het was een zwoele zomeravond met een heerlijk briesje en alles baadde in een blauw-grijze gloed. Mooie kleurencombinaties en dagelijks taferelen inspireren mij altijd en overal.

Wat is jouw favoriete modetijdperk uit de geschiedenis?

Misschien toch wel eerder de jaren zeventig. De materialen, het kleurgebruik, de pasvormen. Er kon toen zoveel. Niet alles moest matchen. Het is die niet al te perfecte combinatie van prints en kleuren die m'n fantasie op hol doet slaan.

Wat zijn jouw persoonlijke favoriete stoffen?

Ik word echt verliefd op een stof. Al zijn er maar enkele meters van beschikbaar, dan maak ik er maar een limited edition mee. Ik heb ook iets met strepen omdat ze voor gelaagdheid zorgen in de stoffen.

SS15

Het materiaal mag niet te synthetisch zijn. Ik geef de voorkeur aan natuurlijke stoffen, zoals katoen.

Zijde is ook super om te dragen en om mee te werken omdat het als een tweede huid voelt. Het is heerlijk luchtig en aangenaam. Bovendien ben ik erg streng op kwaliteit.

Waar kunnen we jouw collectie shoppen?

www.atelierlocal.be is the place to be om een An Buermans in jouw kleerkast binnen te halen. Daarnaast hangt er ook een groot deel van de collectie in de SCOOP store in Antwerpen. Ik ben ook bezig met toekomstige verkooppunten in andere steden, zoals Hasselt, maar daar kan ik nog niets over kwijt.

Wat voor merken zou je nog graag verkopen via je webshop?

Merken met een sterke persoonlijkheid spreken me aan. Designers die liefde leggen in hun ontwerpen en mij dan ook persoonlijk aanspreken. Namen noemen kan ik nog niet, dat is voor de toekomst, maar ik maak graag kennis met gepassioneerde ontwerpers. Ze kunnen me altijd contacteren via info@atelierlocal.be.

(LP)

Ontdek de zomercollectie van An Buermans via deze fotoreportage.

Hoe zou je de stijl van de Belgische vrouw omschrijven?Ik denk dat je verschillende stijlen kan onderscheiden bij Belgische vrouwen. Enerzijds heb je de vrouw die de mode wel nauw op de voet volgt, maar volgens het bravere Belgische boekje. Dit zijn eerder de klassieke schoonheden. Ik heb hier niks op tegen, maar het is natuurlijk niet zo spannend.De tweede is de eerder eigenzinnige vrouw die ten volle leeft. Ze volgt de mode, maar deinst niet terug voor de stuks met een 'hoekje af'. Ze durft eruit te springen en op te vallen. Dit soort vrouw heeft haar eigen, gedurfde stijl. Door de band genomen vind ik de doorsnee Belgische vrouwen erg braaf op gebied van stijl. Ze kiezen er nog steeds voor om vrij klassiek gekleed te gaan en grijpen terug naar gewone en gemakkelijke items. Vind je dat jouw label aansluit bij deze stijl?Ik zoek zelf ook geen extreme uitersten op in mijn ontwerpen, maar persoonlijkheid vind ik wel belangrijk. Een kleine twist mag altijd, daar word je gewoon vrolijk van. Ik denk dat mijn label dus wel gemaakt is voor Belgische vrouwen die een eigen (kleding)identiteit willen uitdragen. Een vrouw die toch iets meer wil en dat ook durft tonen. Als ik naar mijn vaste klanten kijk dan zijn dit stuk voor stuk zelfverzekerde vrouwen met een uitgesproken eigen smaak. Precies waar ik van hou.