De Belgische Ria Lins voltooit in 2010 haar opleiding juwelen aan het Instituut voor Kunstambachten. Door stijgend succes is haar werk vanaf 21 november in het Cultuurcentrum in Mechelen te zien.
De sieradencreaties van Ria Lins bestaan uit een breed gamma, gaande van ringen over broches tot kettingen. Deze vervaardigde ze onder meer uit zilver, textiel, keramiek, hout en rubber.

Voor de kunstenares betekent juwelen maken een vorm van meditatie. De sieraden dragen een rijke persoonlijke symboliek. De naam van de kettingen 'Broken heart', 'Geknoopt' en 'Zorgenzakjes' spreekt boekdelen.

Het laatste jaar verdiepte de kunstenares zich in het beroep door met kaarsenwas, wol en kleurstoffen te experimenteren. Voor de resultaten, surf naar www.ria-lins.be.

Joëlle Verstraeten

De Belgische Ria Lins voltooit in 2010 haar opleiding juwelen aan het Instituut voor Kunstambachten. Door stijgend succes is haar werk vanaf 21 november in het Cultuurcentrum in Mechelen te zien. De sieradencreaties van Ria Lins bestaan uit een breed gamma, gaande van ringen over broches tot kettingen. Deze vervaardigde ze onder meer uit zilver, textiel, keramiek, hout en rubber. Voor de kunstenares betekent juwelen maken een vorm van meditatie. De sieraden dragen een rijke persoonlijke symboliek. De naam van de kettingen 'Broken heart', 'Geknoopt' en 'Zorgenzakjes' spreekt boekdelen. Het laatste jaar verdiepte de kunstenares zich in het beroep door met kaarsenwas, wol en kleurstoffen te experimenteren. Voor de resultaten, surf naar www.ria-lins.be. Joëlle Verstraeten