A.F.Vandevorst presenteert nieuwe lijn in guerrillastore

Belgisch modelabel A.F.Vandevorst opent een tijdelijke winkel in Antwerpen. Daar stelt het zijn goedkopere lijn A.Friend voor.

Ze zijn hip in modeland, maar in België doken ze nog niet zo vaak op: de tijdelijke winkels of guerrillastores. Belgisch modelabel A.F.Vandevorst springt wel op de trein en opent op 17 december voor drie maanden een winkel in Antwerpen. Aktion 1, zo klinkt de veelbelovende naam.

In de boetiek, die eigenlijk een creatieve ruimte moet worden, zal A.F.Vandevorst zijn verschillende collecties presenteren, waaronder de volledig nieuwe lijn A.Friend. Deze richt zich op een breder publiek en wordt dus ook betaalbaarder. De eerste collectie, die vooral uit jersey bestaat, is beschikbaar vanaf januari 2010.

Na Antwerpen gaat de pop-upstore op reis door Europese steden, waar hij telkens zal neerstrijken op wat bizarre plaatsen, zoals nostalgische boetieks, een wassalon of oude bakkerij. Waar precies de winkel in Antwerpen komt, is nog niet meegedeeld. Maar rond een pop-upstore wordt nu eenmaal altijd wat mysterie gecreëerd.

Merken gebruiken de tijdelijke winkels om nieuwe concepten uit te proberen of om een gevoel van schaarste op te roepen, waardoor mensen sneller kopen.

Caroline Lallemand/ Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content