Valentina Gatti heeft de horeca in de vingers. Zij trans-formeerde Mineral in Eat Love Tastings en weet opnieuw te scoren. De gevel met groene mozaïek bleef, maar de rest veranderde. Haar nieuwe concept is nostalgisch-huiselijk, hip en chic. Sofie De Wispelaere en Valentina Gatti ontwierpen de living room, met bibliotheek en schemerlampen. Er werd gekozen voor ecovriendelijk Zuid-Afrikaans porselein en patchwork. De replica-Eamesstoeltjes en de chesterfieldba...

Valentina Gatti heeft de horeca in de vingers. Zij trans-formeerde Mineral in Eat Love Tastings en weet opnieuw te scoren. De gevel met groene mozaïek bleef, maar de rest veranderde. Haar nieuwe concept is nostalgisch-huiselijk, hip en chic. Sofie De Wispelaere en Valentina Gatti ontwierpen de living room, met bibliotheek en schemerlampen. Er werd gekozen voor ecovriendelijk Zuid-Afrikaans porselein en patchwork. De replica-Eamesstoeltjes en de chesterfieldbank worden ingenomen door jong volk met verzorgde 'nonchalante look'. Er wordt geamuseerd gesmikkeld van lekkere hapjes. Ook nieuw is de 26-jarige chef Tom Van Lysebettens. Hij is een welp uit de nieuwe keukenlichting. Tom werkte in C-Jean, in Volta en Het Gebaar. Nu hij zelf chef-kok is, kiest hij voor puur. Tom brengt mooie producten zo natuurlijk mogelijk in het bord. De spijskaart is ingedeeld in bar bites en tastings. Het is de bedoeling om de schaaltjes met smulgerechtjes midden op de tafel te zetten en er gezamenlijk van te snoepen. Er zijn twee menuformules. Voor 39 euro serveren Valentina en haar helpers 3 bar bites + 2 tastings + 1 sweet of kaas. Voor 62 euro komen er 3 bar bites + 4 tastings + 2 sweets.Wij begonnen met een glaasje elegant gepresenteerde Bepin de Eto, prosecco superiore (7,50 euro) en wij knabbelden van edamame-sojabonen met vlokken maldonzeezout. Op tafel kwam een reeks gevarieerde bar bites, zoals braaf gekruide tartaar van West-Vlaams rood rund met crème van parmezaan en appelkappers, in de mond smeltende lardo di Colonnata (gerijpt wit spek uit Carrara), bellota-ham, romig zachte straciatta di burrata (soort mozzarella), merg op toast en een kommetje met vreemde tomatenrassen. Vervolgens was het aan de tastings. Lendenribstuk van Simmental met picklesbearnaise en uiringen viel helemaal in de smaak. Thaise pad thai-krab werd verrijkt met noordzeekrab en taai buikspek. Vol-au-vent van konijn met portobellopaddenstoel en stroaardappel wist opnieuw te verrukken. Cannelloni was gevuld met ossenstaart en lag in het bord met crème van sjalot en bonenkruid. Mosselen werden op z'n Thais geserveerd met citroengras en Thais basilicum. De zoete saus vroeg wel om een pikant pepertje. Ook de gemarineerde zalm was te flauw en lag in het bord met rode biet, komkommer en yoghurtijs. Afsluiten deden wij met brosse, superlichte wafeltjes en een nagerecht van chocolade en zoute karamel. Onderbergen 25 0486 800100 Ajuinlei 10a 0479 879387 9000 Gent www.eatlove.be TASTINGS : DINSDAG DOOR PIETER VAN DOVEREN