Op onze stand op Classics hebben we een ruimte ingericht om lezers te ontvangen. En we nodigen enkele grote namen en merken uit om voor u exclusieve workshops te verzorgen.

:: Aan elke workshop kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Vooraf inschrijven is niet mogelijk. Inschrijven kan uitsluitend ter plaatse en op de dag zelf. Meld u aan bij de hostess op onze stand (nummer 419).

::Alleen voor de antiekschattingen moet u zich vanwege de veiligheidsvoorschriften eerst aanmelden bij de Weekend Knack-balie aan de hoofdingang, waar opgetekend wordt welke voorwerpen u mee naar binnen neemt. Deze workshop is overigens niet beperkt tot vijftien deelnemers.

Zaterdag 1 november

11.30 en 15 uur : workshop zilver door specialist ter zake De Zilveren Beer. Hoe herken je kwaliteitszilver ? Hoe beoordeel je het vakmanschap ? Waaraan herken je de ouderdom van een zilveren stuk ? Welk onderhoud vergt zilver ?

Zondag 2 november

11.30, 15 en 17 uur : minicursus edelstenen door de Gentse juwelier en diamanthandelaar De Maere. Wat is het verschil tussen edelstenen en halfedelstenen ? Welke zijn de populairste stenen ? Hoe zit het met vervalsingen en namaak ? Waarop moet je letten bij de aankoop van een sieraad met diamant of andere edelstenen ?

Maandag 3 november

11.30 en 15 uur : workshop interieurtextiel door Chris Mestdagh. Welke materialen worden gebruikt in interieurtextiel ? Hoe moeten ze onderhouden worden ? Wat kan je doen met textiel in huis ? Met tips voor het combineren van diverse materialen en kleuren.

Dinsdag 4 november

11.30 en 15 uur : workshop accessoires door Delvaux. Een sjaal of das maakt je outfit compleet, luidt het motto. Maar hoe laat je een sjaal mooi tot zijn recht komen ? Kan je dassen op meer dan één manier knopen ? Waarop letten bij de aankoop van accessoires ?

Woensdag 5 november

11 . 30 uur: workshop kaviaar door Best Caviar. Als er één product geassocieerd wordt met luxe en feest, dan is het kaviaar. Bestaan er verschillende soorten ? Welke is de beste manier om ka-viaar te serveren ? Een sessie die afgerond wordt met een proeverij.

15 tot 19 uur : antiekschatting door Philippe Lisabeth en Piet Swimberghe. Liggen er schatten op zolder ? Benieuwd wat de klok van grootvader zaliger waard is ? Breng ze mee voor een schatting. Oeps, de kast is te groot ? Aan de hand van een goede foto kunnen de specialisten al heel wat vertellen.

Donderdag 6 november

11.30 en 15 uur : minicursus grondstoffen van geuren door Lieve Bosmans van Guerlain. Wat maakt een parfum tot een heerlijke geur ? Waaruit wordt die samengesteld ? Rozen, lelies, meiklokjes ? Stoere en zwoele geuren ? Zijn er stoffen die typisch mannelijk of typisch vrouwelijk zijn ?

Vrijdag 7 november

11.30 en 15 uur : mode- en stijladvies door de Brusselse ontwerper Gerald Watelet. Een volle kleerkast, maar je weet nog steeds niet goed welke stijl je het best past ? Moeite met het combineren van kleuren ? Goed advies is goud waard.

Zaterdag 8 november

11.30 uur : workshop kerstbomen optuigen door Flamant Home Interiors. Heb je ook zo’n allegaartje van bollen en poppetjes ? Elk jaar een probleem om de kerstboom een gezicht te geven ? Grote ballen, kleine ballen, engelen, trompetten of gewoon strikken ? Hoe begin je eraan en hoe verzorg je je namaakkerstboom na de feesten ?

15 tot 19 uur : antiekschatting door Dan Kotek en Piet Swimberghe. De kelder opgeruimd en op een vreemdsoortig voorwerp gestoten ? Een sieraad geërfd van je betovergrootmoeder ? Denk je dat het schilderij boven de schouw vals is ? Twee specialisten vertellen er meer over.

Zondag 9 november

12 en 15 uur : workshop whisky door Maxxium, importeur van Glennfiddich. Voor de een is whisky niet te pruimen, de ander noemt het een godendrank. Hoe onderscheid je de verschillende soorten ? Hoe serveer je ze ? On the rocks ? Of zonder ijs ? Laat je whisky over de tong rollen zoals wijn ?

Tekst Hilde Verbiest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content