Categorie zuiders eethuisje

Keuken 7 Decor 7

Comfort 7 Service 7,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Joris Verbruggen wilde als jongetje van twaalf al naar de koksschool. Zijn ouders zagen dat niet zitten en zeiden : “Maak eerst je humaniora af, koken kun je daarna nog doen.” Toen hij van school kwam, was het niet evident om aansluiting te vinden op een keukenschool. Daarom schreef Joris zich in als student architectuur. Na zijn kandidaturen hield hij deze studies voor bekeken en is hij uiteindelijk toch in de keuken beland. Spijt van deze keuze heeft hij nooit gehad, zelfs al valt het koksbestaan moeilijk te combineren met een normaal sociaal leven.

Joris doet waar hij van houdt. Dat schept voldoening en blijkt bovendien nog te lukken ook ! De toeloop is zo groot, dat de kok dagelijks hongerigen moet teleurstellen omdat er geen plaats meer vrij is.

Zijn restaurant Non Solo Tè (‘Niet enkel thee’) heeft maar een beperkt aantal plaatsen en die zijn geliefd vanwege de pretentieloze sfeer en de no-nonsensekeuken. Ook de keuze aan gerechten is bewust beperkt. Zo heeft de kok tijd om ’s ochtends pickles in te leggen en brood te bakken. Voor meer keukenruimte en betere sanitaire voorzieningen verhuisde Non Solo Tè recentelijk van de Museumstraat naar een hoekhuis 500 meter verder, in de Riemstraat. Niet alleen de pannen werden overgeheveld maar ook de kaart met zuiderse gerechten en specialiteiten als ‘Op vel gebakken zeebaars met linzen’ (18,50 euro) en ‘Kalfskroon met huisgemaakte pickles en rozemarijnaardappelen’ (19,50 euro). Mee kwamen ook Joris’ steun en toeverlaat Wendy Kegels, die ontvangt en bedient, en de schare trouwe klanten.

De nieuwe Non Solo Tè heeft een sobere, molgrijze inrichting en de spijskaart vermeldt vijf voor- en vijf hoofdgerechten en drie nagerechten. Op tafel kwamen kraakverse grijze garnalen om zelf te pellen. Wij kozen twee verschillende voorgerechten : vitello tonnato van plakjes rosé gebakken kalfsvlees met tonijnmayonaise en kappertjes (13 euro) en carpaccio van tonijn, ongebruikelijk gecombineerd met rode ui en granen (13 euro). Hoofdgerechten waren : smakelijke ravioli met vulling van champignons en kruimels truffel (14 euro) en een zomerse lasagne met geitenkaas, spinazie en saus van verse tomaten (13,50 euro).

Voor de wijnselectie is moeite gedaan. Ons glas werd gevuld met een innemende en oprechte Barbera d’Asti, Garita DOC 2007 uit Piemonte (29 euro).

Om deze ontspannende en smakelijke maaltijd af te sluiten was er een punt huiselijke perentaart, opgediend met frambozencoulis (5 euro).

Non Solo Tè

Riemstraat 2

2000 Antwerpen

03 248 49 54

Zondag en maandag gesloten.

www.nonsolote.be

Enkele tafels op het voetpad voor de deur.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content