Johan Segers komt uit de informaticasector, maakte van zijn passie zijn beroep, opende restaurant Cuisine d’Eté en werkt nu regelmatig voor een uitverkochte zaal.

:: Restaurant Cuisine d’Eté : Heuvenstraat 14 c, Zonhoven. 011 66 66 09. Dagschotel 7,50 euro, driegangenmenu 25 euro. Open vanaf 10 uur non-stop tot minstens 22 uur. Woensdag gesloten.

www: meer culinaire informatie op het gastronomen.net

Het was vrijdag late namiddag, wij reden in de buurt van Zonhoven en het maagje begon dreigend te grommen. Den Atelier zat vol, dus moesten wij snel iets anders vinden. Waarom niet Cuisine d’Eté proberen, een nieuwe zaak met de wind in de zeilen. Daar was een tafel, die pas om 20.30 uur was gereserveerd. Als wij snel kwamen, zou het wel lukken. Wij vroegen de weg aan een voormalig mijnwerker, die vorig jaar op 42-jarige leeftijd met pensioen was gegaan, en belandden in Zonhoven. Daar zijn de straten vrij van zwerfpapier, zijn de huizen onderhouden en zitten verzorgde mensen in verzorgde vrijetijdskleding gezellig in het zonnetje te babbelen. Cuisine d’Eté ligt in de hoofdstraat, dicht bij het kerkplein en heeft een terrasje voor de deur. Binnen wacht een lichte en elegant-landelijke inrichting met als hout gecamoufleerde muren en op het plafond geschilderde keukenpoëzie. Aan de natuurhouten tafels, met bruine tafellopers en artistiek gevouwen servetten, zit jong en oud, rijk en arm, swingend en saai. “Culinaire finesse met zonnig accent”, vermeldt de spijskaart. Het repertoire gaat van dagsoep (2,50 euro) tot tournedos Rossini Wit-Blauw met zwarte truffel en ganzenleverterrine (20,50 euro).

Voor een breed publiek

Via de geopende keukendeur zien wij eigenaar Johan Segers. Hij komt uit de informaticabranche, volgde ’s avonds lessen aan de hotelschool en is met zijn diploma op zak de praktijk ingestapt. Na twee jaar was de tijd rijp om voor zichzelf te beginnen. Zijn liefde voor de Provence deed hem beslissen om zijn restaurant Cuisine d’Eté te noemen.

Johan Segers pakt de zaken modern aan : zijn restaurant is een zaak voor een breed publiek, waar men van 10 uur tot tenminste 22 uur doorlopend terechtkan om de kleine of grote honger te stillen. Wij kregen een stukje zalmterrine als ouderwets amuusje. Er volgden twee voorgerechten : rundcarpaccio met parmezaan, gedroogde kerstomaat en kapperbes (8,50 euro) en terrine van ganzenlever – die, zoals wij vermoedden, bleek aangekocht -, geserveerd met appel- en vijgenconfituur, goudbruine toast en, als wilde garnituur, aardbeien en blauwe bessen (14,50 euro). Als tussendoortje kwam een aangeboden sorbet van passievruchten, die gelukkig niet te zoet was. Hoofdgerechten waren : een royaal stuk in de pan gegaarde ‘zalmsuprème’ met gehakte groenten, prinsessenbonen, een nostalgische krans opgespoten aardappelpuree en boter- en roomsaus met saffraan (14,50 euro) en het succulente vlees van gebraden Australisch melkkalf met aardappelkroketjes uit de fabriek, versneden groenten en een convenience-saus verbeterd met sherry, dragon en honing (18,50 euro).

Als goed gezelschap bij het vlees was er een innemende Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2001 (21 euro). Omdat wij nog twintig minuten tijd over hadden, bestelden wij als dessert Sabaglione di Saronno, geklopt met witte wijn en amaretto, agressief van smaak en opgediend met een bol ijs.

Wij betaalden 88 euro voor deze complete maaltijd en vonden Cuisine d’Eté een aanrader voor mensen die niet veeleisend zijn.

MODERN DORPSRESTAURANT

Keuken 6/10

Decor 7/10

Comfort 6,5/10

Service 6,5/10

Prijs/kwaliteit 6,5/10

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content