Snel en simpel is het modemotto. Deze zomertrends zullen makkelijk te vertalen zijn van de catwalk naar uw eigen garderobe. De kans is trouwens groot dat er al iets soortgelijks in uw kast hangt. De verrassingen zitten in een nieuwe kleur : anijsgroen, en de herontdekking van een vertrouwd kledingstuk : de tuniek. Asymmetrie, glans en transparantie zijn oude bekenden. Tops die het middenrif bloot laten, hebben niet alleen een strandallure maar worden ook stads. Ritsen, lang onpopulair, worden weer mooi.

Navelstaren

Bij de heupbroek hoort de bikini-top. De aandacht gaat weg van de boezem, naar het middenrif en de heupen toe. In de zomer moet de buik bloot. Niet alleen bij ontspannen outfits, maar ook bij stadskleding.

Rits

Ze waren populair in de jaren tachtig, kwamen in de verdrukking tijdens de maatwerk-rage en mogen nu weer. Versace introduceerde ze in de haute couture en plots zijn ze overal.

Tuniek

Een korte jurk of lange blouse. Dat is net wat de tuniek is. Gecombineerd met een rok of broek. Het vervolg op het grote succes van het mouwloze jurkje.

Transparant

Een extra laagje kant of transparant maakt een silhouet modieus. Een lange jurk gaat over een badpak of een andere jurk. Verpak uzelf.

Asymmetrie

Een blote schouder, een jurk die vooraan langer is dan achteraan. De zomer kiest voor onevenwicht en trekt simpele coupes scheef.

De Kelly-look

De sjaal netjes geknoopt. Het twinset. De handtas. Een wijde rok of strakke broek. De damesachtige look blijft. Verfijnd en elegant, Grace Kelly achterna.

Anijs

Niemand weet waar het vandaan komt : anijs, munt, limoen, kortom gifgroen. Als kleuraccent of monochroom. De groene golf overspoelt alles.

Geknoopt

Het geknoopte hemd of korte topje, overblijfsel uit psychedelische dagen. In felle kleuren past het in de hippielook, transparant wordt het duizend-en-één-nacht.

Glans

Of het nu om satijn, wilde zijde of hoog-technologisch polyester gaat, de zomer glanst.

PRODUCTIE : ELS VAN O EN K. BOLSSENS / FOTO’S : DIRK LAMBRECHTS EN GERALD CASPERSMAKE-UP : PERNELL EN PHILIPPE (SHISEIDO) / MODEL : LEONTIEN BIJ ULLA EN ALEXANDRA

Informatie over verkoopadressen vindt u op pagina XX.

Ensemble van heupbroek, topje en jasje van Dirk Van Saene.

ARMANI

CHANEL

BARBARA BUI

Donkerblauwe rok van Natan en bloesje met korte mouwen van Irene Van Ryb.

ISTANTE

LAGERFELD

Glanzende zilvergrijze driekwart pantalon van Archie Pell en zwarte tuniek in tricot van I Blues. Schoenen, R. Clergerie.

ALLY CAPELLINO

D & G

Zwart stretchjurkje van Jan & Carlos en daarover een transparante jurk van Chris Mestdagh.

ANNA MOLINARI BLUEMARINE

COMME DES GARÇONS

Jurk in twee lagen, asymmetrisch geknoopt, Stills. Schoenen, University.

MARCEL MARONGIU

RIFAT OZBEK

Wijde noppenrok, Alain Manoukian. Twinset met witte boordjes, Georges Rech. Rode riem en rood/ blauwe handtas, Just Campagne. Schoenen, Bally. Sjaal, Stills.

DOLCE & GABBANA

SCAPA

Polo, Rue Blanche. Kabeltrui en caleçon, Sandwich. Laarsjes, Armando Pollini. Sjaal, Dialogue.

ICEBERG

HERMES

Gebreid topje, Rita Lee. Heuprokje, Nathalie Valentiny.

SPORTMAX

D & G

Zijden chemisier van Olivier Strelli. A-rokje en mouwloos vest van Nathalie Valentiny.

DONNA KARAN

LAGERFELD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content