Ode aan alle vrouwen

Fausto Puglisi © GF

De Italiaanse ontwerper Fausto Puglisi ontwierp een capsulecollectie voor Marina Rinaldi. “Mollig of slank, dat maakt niet uit. Als je maar persoonlijkheid hebt.”

Ik zat in een bar in South Beach, Miami, toen ik telefoon kreeg van Marina Rinaldi”, vertelt Fausto Puglisi. “Of ik een collectie voor hen wilde ontwerpen? Ken je Ocean Drive? Ongelooflijke plek, een paradijs. Ik was omringd door prachtige meisjes en vrouwen. Magere meisjes, mollige meisjes. Mooie meisjes! Ik heb meteen ja gezegd. Voor mij doet het er niet toe hoe je eruitziet, of je mollig bent of slank. Als je maar persoonlijkheid hebt.”

Ashley Graham is het gezicht van Marina Rinaldi voor het project met Puglisi. Ze is een model uit de categorie ‘met persoonlijkheid’. Met haar volle figuur – de jurk van Puglisi heeft een diep decolleté, en Graham heeft borsten – ziet ze er fantastisch uit.

Het is een capsulecollectie die geen contradictie ziet in mollig en glamour, integendeel zelfs. “De collectie is inclusief”, zegt Puglisi. “Het is een ode aan vrouwen die prachtig zijn, sexy en gezond, maar niet noodzakelijk slank. Vrouwen zoals Oprah Winfrey of Viola Davis.”

De stijl van Fausto Puglisi is moltoitaliano. Hij zou een achterneefje van Versace of Dolce e Gabbana kunnen zijn. Maar aan zijn verblijf in Amerika heeft hij ook een appreciatie voor cleane sportswear overgehouden. Hij houdt van barok, maar tegelijk van uitgepuurd. Hij doet zijn ding.

Marina Rinaldi liet hem vrij. “Ik heb niet nagedacht over vormen, maar over wat vrouwen, met of zonder vormen, echt willen. Ik wou ontwerpen voor een vrouw die zich vrij voelt, die geen angst heeft en geen grenzen kent. De wereld is curvier en vrijer dan de modewereld ons graag voorhoudt. Mannen houden van zachte vrouwen, maar de mode verkiest hen koud en afstandelijk. Deze collectie is sexy en flamboyant omdat we allemaal een lichaam hebben om te vieren, een lichaam om mee uit te pakken.”

ID

Fausto Puglisi is opgegroeid in Sicilië als zoon van een vakbondsafgevaardigde. Hij vierde eerder dit jaar de vijfde verjaardag van zijn merk. Puglisi showt in Milaan, maar begon zijn carrière in de Verenigde Staten. In 2000 ontwierp hij de outfits voor de optredens van Michael Jackson en Whitney Houston tijdens de Grammy Awards. Niet veel later volgden outfits voor de Rebel Heart Tour van Madonna. Beyoncé, Cate Blanchett en Jennifer Lopez hebben zijn kleren gedragen.

Ashley Graham tijdens de presentatie van de collectie in Parijs.
Ashley Graham tijdens de presentatie van de collectie in Parijs.© GF
Ode aan alle vrouwen
© GF
Ode aan alle vrouwen
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content