CAFFE MUNDI

Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel hebben bij de Antwerpse Grote Markt een koffiezaak met eigen branderij. In Caffe Mundi kun je terecht voor een bakje troost gemaakt van versgebran-de kwaliteitsbonen.

Oude Beurs 24, Antwerpen. www.caffemundi.be

CAFFÉNATION

Caffènation is een begrip in de koffiewereld. De koffiebar opende in 2003 en verhuisde later naar een groter pand. De aangenaam-nonchalante sfeer kwam mee, net als het broodje pastrami en het ultieme kopje koffie.

Mechelsesteenweg 16, Antwerpen. 03 689 70 13. www.caffenation.be

NORMO

Barista Jens Oris verliet Bar Choq met zijn koffiegereedschap en opende wat verder koffiebar Normo, een ’thuiskomplek’ met hoog woonkamergevoel. De koffies zijn gemaakt van groene bonen die ter plaatse worden gebrand.

Minderbroedersrui 30, 2000 Antwerpen. 0495 65 72 43. www.normocoffee.be

CONSOULING SOUNDS, STORE, MUZIEK, KOFFIE EN VINYL

Consouling Sounds in Gent is een mengeling van een platenlabel, shop, koffiebar en muziekagentschap. Baas Mike Keirsbilck is doctor in de Letterkunde. Consouling begon in 2008 als platenlabel voor experimentele muziek onder de vorm van een vzw, en is sinds begin 2014 actief als eenmanszaak en uitgeroepen tot starter van het Jaar 2014. De koffiebar is een instrument om bezoekers te laten kennismaken met muziek en met elkaar.

Baudelostraat 13, 9000 Gent. 0496 77 68 43. www.consouling.be

MAURICE COFFEEBAR

Actrice/zangeres/presentatrice en verwoed breister Véronique Leysen opende in Antwerpen, in de Boerentoren, een nieuwe pop-up- koffiebar, net als haar populaire knitwear-label, genoemd naar opa Maurice. Voor lekkere koffie, taart en breigoed in New Yorkse sfeer.

Maurice Coffeebar Boerentoren : Schoenmarkt 35, 2000 Antwerpen. Tot augustus 2015. www.mauriceknitwear.com,

GALERIE GANACHE

“De smaak van de kunst – de kunst van het smaken” is het motto van de Gentse Galerie Ganache. In de ruimte exposeren kunstenaars en je kunt er genieten van Belgische premium chocolade, koffie, thee of huisgemaakte chocolademelk. De koffie is gebrand door Thomas Labath.

Limburgstraat 14, 9000 Gent. 0499 97 61 48. www.galerieganache.be

OR, KOFFIEBRANDERIJ EN ESPRESSOBAR

De microbranderij Or met koffietrainings-centrum (Westrem), workshops en espressobars in Gent, Etterbeek en Brussel werd op de rails gezet door Tom Janssen en Katrien Pauwels. Het team achter Or trekt jaarlijks naar verschillende koffielanden op zoek naar plantages en boeren die hun filosofie delen.

Walpoortstraat 26, Gent. 0475 97 46 94. www.orcoffee.be

VIVA SARA

Viva Sara bestaat sinds 1987 en is een vaste waarde bij koffieliefhebbers. In het grote pand aan de Kortrijkse Markt kun je genieten van koffie gezet van zelfgebrande bonen. Je bent er ook op het goede adres voor koffie-attributen. Er is ook een Viva Sara Barista Academie.

Grote Markt 33, Kortrijk. 056 21 72 70. www.vivasara.be

MOK

Mok is een microbranderij annex shop en bar. Eigenaars Jens Crabbé en Nicky Ruttens kiezen zelf hun bonen en branden eigenhandig.

Diestsestraat 165, Leuven. 0495 31 67 18. www.mokleuven.be

CRÈME DE LA CREMA

Cynthia Jacobs en haar man Michael Van de Moortel hebben ieder hun eigen passie en leven die uit onder één dak in Crème de la Crema. Cynthia is edelsmid en ontwerpt hedendaagse juwelen, Michael is als barista in de ban van koffie. Het gebouw telt twee ingangen : een voor de koffiebar en een tweede deur voor de juwelengalerie. Michael presenteert een eigen huisblend, die wordt samengesteld door de ambachtelijke koffiebranderij Donko’s.

H. Consciencestraat 70, 8800 Roeselare, 051 20 4 9 41. www.cremedelacrema.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content