TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Vandaag overnachten we op de Kluisberg, die in de jaren twintig van de vorige eeuw als een soort kuuroord gepromoot werd, niet vanwege het water maar voor de ‘gezonde berglucht’. Door een wakkere architect uit Tourcoing werd daar handig op ingespeeld, zodat villa’s en kleine hotels als paddestoelen uit de grond rezen. De betere families van toen verbleven er tijdens de week, werden in het weekend door de vader vervoegd. In één van die hotels streek twintig jaar geleden een West-Vlaamse familie met vijf kinderen neer, nadat ze vergeefs langs de kust hadden gezocht naar een hotel om uit te baten. La Sablière beviel niet alleen, omdat het twee jaar leeg had gestaan, was de overname best betaalbaar.

Ive, de enige van de vijf kinderen die interesse had voor het hotelieren, nam de zaak samen met zijn vrouw zeven jaar geleden over. “Het concept is gebleven, we serveren nog altijd een garnaalkroket, een gebakken zeetong of een vol-au-vent, maar de verpakking is verbeterd.”

En die verpakking mag er zijn. Oude materialen, een gezellige leren tweezit, grote bossen bloemen. Ive en zijn vrouw Nadine beschikken over acht kamers en twee suites, die doorlopend worden opgewaardeerd, heringericht, opgefrist. Drie zijn al helemaal klaar. Zelf slapen we in de koloniale suite, waar bruin en oker overheersen en het tweepersoonsbed onder een soort plat koepeldak staat, dat een hut suggereert. Verder vindt men er enkele tamtams, en een gezellige zithoek. Twee brede deuren leiden naar de ruime badkamer met ligbad-met-jacuzzi.

Nog fraaier is de Suite Royale, met grijsgroene muren, veel crèmekleurige stoffen van Mastro Raphaël, een paar mooie etsen tegen de muur en een lit cigogne in de zithoek. Beide suites beschikken over een klein terras met uitzicht over de streek.

Ook het restaurant baadt in gezelligheid, met oude vloeren, open haarden en intieme hoekjes. En als de zon van de partij is, kan ook buiten worden getafeld. Het ontbijt bestaat in twee versies: gewoon en ‘gepersonaliseerd’, met vers fruitsap en een eitje naar wens.

La Sablière telt acht kamers, die tegen 70 euro per kamer worden verhuurd, en twee suites waarvoor 170 euro wordt aangerekend. Het ontbijt is extra en kost 8 euro per persoon (16 euro voor een gepersonaliseerd ontbijt). Gasten die in halfpension verblijven, betalen daarvoor 72 euro (kamer) of 122 euro (suite) per persoon.

La Sablière, Bergstraat 40, 9690 Kluisbergen, 055 38 95 64, fax 055 38 78 11.

RECHTZETTING

In Hotel 39 meldden we dat het Hotel Amfora in Poperinge zeven jaar geleden werd overgenomen toen het op de rand van het faillissement stond. Geertrui Vroman, medestichtster en toenmalig zaakvoerster van de nv Amfora, meldt ons dat zulks onjuist is. Ze besliste de zaak over te laten omdat, door het overlijden van haar echtgenoot op zeer jonge leeftijd, het voor haar niet meer haalbaar was de zaak verder te runnen. Onze excuses voor die foute informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content